Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En marxa les sis línies de contractació del programa Treball i Formació

L'objectiu d'aquest projecte de Ripollet Impulsa és la inserció laboral de persones en atur amb especial vulnerabilitat i dificultats per accedir al mercat de treball.

Entre els mesos de novembre de 2022 i febrer de 2023, l'Ajuntament de Ripollet ha posat en marxa les sis línies de contractació del programa Treball i Formació, subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i el Servicio Público de Empleo y Seguridad Social, cofinançat pel Fons Social Europeu.

Aquest programa té per objectiu la millora de l'ocupabilitat de les persones treballadores en situació d'atur amb especial vulnerabilitat i amb dificultats per accedir al mercat de treball. S'han contractat un total de 26 persones per un període d'un any per al programa Treball i Formació, que participen en diverses tasques de suport en jardineria, neteja viària i polígons, manteniment d'instal·lacions esportives, medi ambient i consergeria.

A finals de 2022, es van iniciar dues de les línies, amb la contractació de 10 persones joves tutelades i extutelades o derivades de Serveis Socials i 7 persones estrangeres en situació administrativa irregular amb l'objectiu de regularitzar la seva situació actual. Les altres quatre línies es van obrir el passat mes de febrer, amb la contractació de 8 persones més. Es tracta de persones procedents d'Ucraïna, persones trans, dones en situació de vulnerabilitat i persones majors de 45, en risc de trobar-se en una situació d'atur de llarga durada.

A més del contracte de treball de 12 mesos a jornada completa, Ripollet Impulsa realitza accions d'acompanyament a través del seu personal tècnic, que orienta a les persones perquè puguin trobar feina un cop finalitzat el programa. Durant aquest any, els participants duran a terme accions formatives en prevenció de riscos laborals, igualtat de gènere, emprenedoria i economies transformadores i participaran en accions grupals de tècniques de recerca de feina, entre altres formacions complementàries, atenent les necessitats del col·lectiu. També es faran formacions en habilitats socials de comunicació i resolució de conflictes al lloc de treball (70 h), gestió del temps (35 h), treball en equip (28 h) i un curs de català de nivell bàsic que ofereix l'Ajuntament en conveni amb el Centre de Normalització Lingüística (45 h).

Redacció ripollet.cat - NdP