Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En marxa el projecte, sobre el riu Ripoll, "El riu, teixint fils de vida"

És un projecte turístic en el qual els entorns naturals per on transcorre el riu Ripoll serveixen de connexió del patrimoni industrial i modernista de la comarca.

Ja estan en funcionament les primeres actuacions del projcte "el riu, teixint fils de vida", una iniciativa emmarcada en els Plans de Sostenibilitat Turística en Destinació (PSTD) del Pla de Recuperació, transformació i resiliència finançat per la Unió Europea-NGEU, amb fons Next Generation.

Es tracta d'un projecte turístic en el qual els entorns naturals per on transcorre el riu Ripoll serveixen de connexió del patrimoni industrial i modernista de la comarca. El projecte afecta directament uns 40 quilòmetres de camins que discorren per sis municipis del Vallès Occidental: Montcada i Reixac, Ripollet, Barberà del Vallès, Sabadell, Castellar del Vallès i Sant Llorenç Savall.

A nivell de patrimoni natural, el projecte inclou l’adequació del camí del riu Ripoll per als usos senderista i ciclista, creant d’aquesta manera una infraestructura verda que permeti la connexió dels dos grans espais naturals de la comarca, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i el Parc Natural de Collserola. A nivell cultural, el projecte permetrà conèixer el llegat de turisme industrial que es troba al llarg del riu mitjançant visites virtuals. A través d’una aplicació informàtica es podran visitar 6 elements patrimonials, un a cada municipi per on transcorre el riu Ripoll, entre els quals es troba el Molí d'en Rata de Ripollet.

Redacció Ripollet.cat - DVT.