Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Emocions a flor de pell en l'acte d'homenatge als voluntaris i socis de la Creu Roja pel seu centenari

L'acte central de celebració dels 100 anys de l'assemblea local de Creu Roja es va celebrar dissabte al migdia a l'envelat de la Festa Major de Sant Martí de Cerdanyola, on es va reconèixer la feina feta per voluntaris i socis.

L'entitat va homenatjar la col·laboradora més longeva, Maria Morató, amb noranta anys. Foto: Creu Roja..
L'entitat va homenatjar la col·laboradora més longeva, Maria Morató, amb noranta anys. Foto: Creu Roja.

Llàgrimes, abraçades, reconeixements i moltes emocions entrellaçades es van veure i viure dissabte 6 de novembre al migdia durant l'acte central de commemoració del centenari de l'assemblea de la Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada. L'acte va reunir voluntaris, socis, personal tècnic i simpatitzants de l'entitat a l'envelat de la plaça de Sant Ramon de Cerdanyola, en el marc de la Festa Major de Sant Martí. Creu Roja va voler celebrar els seus 100 anys de trajectòria amb un homenatge als seus voluntaris més antics i reconeixent el suport de tots els seus simpatitzants.

L'acte presentat per Jordi Jorba va començar amb un reconeixement als socis i voluntaris que porten més anys col·laborant amb l'entitat. Alguns dels voluntaris que van pujar dalt de l'escenari fa 50 anys que aporten el seu gra de sorra a Creu Roja. Tots ells van rebre un record elaborat per la ceramista Xus Montoya amb el logotip del centenari. El president de l'entitat, Santiago Morera, va agrair la seva tasca altruista: "Som una entitat de persones, dedicada a les persones, que té vocació i voluntat de permanència. Confiem a poder continuar donant el nostre servei mentre sigui necessari i, per fer-ho, volem comptar amb vosaltres, sempre sereu imprescindibles".

IMG_9290.jpg

Santiago Morera, president de l'entitat, va agrair la feina feta pels voluntaris. Foto: Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada. 

Homenatge a la col·laboradora més gran

Un dels moments més emocionants de la jornada va ser el reconeixement que es va fer a la col·laboradora més longeva de l'entitat, Maria Morató, qui als seus noranta anys encara presta serveis de voluntariat. L'entitat també va homenatjar dos dels seus antics presidents; Francesc Roset de la Iglesia, president des de finals dels 90 fins al 2015, i Jesús Bolinaga, qui va presidir l'entitat les dècades del 80 i 90 i és autor del logotip del centenari. Un altre dels homenatjats va ser Manolo Martínez, membre de l'equip tècnic que s'acomiadarà de l'entitat després de trenta anys de servei.

IMG_9318.jpg

L'entitat va homenatjar la col·laboradora més longeva, Maria Morató, amb noranta anys. Foto: Creu Roja.

La Creu Roja del futur

L'acte va finalitzar amb set infants a dalt de l'escenari que portaven els set principis fonamentals, representats en cartells creats pels usuaris i usuàries dels programes de gent gran: humanitat, imparcialitat, neutralitat, independència, caràcter voluntari, unitat i universalitat. En aquest punt, el voluntari ripolletenc Francesc Vilaró va assenyalar que els infants són "el futur que ha de fer que la Creu Roja continuï cent, i cent, i cent anys més".

L'acte va posar el punt final amb una paella popular per a tots els assistents i amb l'actuació del grup Zenit, que va amenitzar la tarda.

Tot seguit, podeu veure algunes imatges de l'acte de Creu Roja.

IMG_9274.jpg

IMG_9276.jpg

IMG_9279.jpg

IMG_9286.jpg

IMG_9287.jpg

IMG_9312.jpg

IMG_9317.jpg

IMG_9323.jpg