Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els veïns desallotjats per l'incendi als baixos de la rambla de Sant Jordi, 22 a l'espera de la inspecció dels danys a l'aigua i el gas

Com que l'estructura no ha quedat afectada, s'està donant accés als veïns dels 12 pisos de la finca per facilitar la revisió dels serveis i agafar pertinences bàsiques mentre no puguin tornar a les seves cases.

IMG_8881.JPG

Veïns esperant entrar per a la inspecció i recollir pertinences.

 

Local totalment calcinat i serveis afectats

Un total de 13 persones, de les 20 inicialment previstes, van passar la nit de diumenge a l'hotel Ibis de Ripollet. La resta va anar a casa de familiars i amics, ja que Bombers va precintar l'accés a l'edifici residencial de 12 habitatges, a causa de l'incendi que, a quarts de 9 del vespre, es va originar al basar dels baixos de la finca, pocs minuts després de tancar i que va cremar totalment el local, de 465 m². En un primer moment, els afectats van ser acollits pel Centre Parroquial, on estaven assajant Amics del Teatre, que els van deixar roba d'abrigar del seu vestuari.
En l'extinció del foc van intervenir quatre dotacions de Bombers i efectius de Policia Local, Mossos i del SEM. Només una dona gran va necessitar atenció mèdica per la inhalació de fum. El foc va quedar extingit cap a les 2 de la matinada. En prevenció, la companyia del gas va deixar tancat el subministrament, per poder avaluar els danys a la llum del dia, en presència dels propietaris dels pisos. A més, almenys en dos dels pisos s'hi han detectat fuites d'aigua.


Una nit llarga

Davant la impossibilitat de tornar a casa, una part va anar a cases particulars i 13 persones van ser reallotjades en tres habitacions de l'hotel Ibis. Agents de la Policia Local els van acompanyar del Centre Parroquial i l'establiment hoteler i els van donar suport en l'entrada i instruccions perquè es donés sopar a les persones que ho demanessin. La Policia Local va tancar la zona i va fer un patrullatge intensiu perquè no entrés ningú i ha reservat 30 metres del carrer per l'estacionament dels vehicles que treballaran els pròxims dies en els serveis i neteja dels voltants.
A més de les forces policials, fins al lloc dels fets van acudir tècnics de Drets Socials i l'alcalde de Ripollet, José María Osuna, que ha agraït especialment el socors prestat pel Centre Parroquial i Amics del Teatre. Cal destacar també els veïns, com ara Joan Giménez, de Gràfiques Giménez, empresa confrontant amb el local cremat, que va donar l'avís a la Policia Local i va aportar extintors, així com altres veïns de la zona, que van ajudar en la primera contenció del foc, contribuint a evitar la propagació als pisos superiors.

 

ripollet-soc-incendi-basar-291121-2.JPG

El local i el gènere de la botiga han quedat totalment destruïts.

Detall de l'aparador sense vidre i amb el gènere de la botiga malmès