Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Reis d'Orient arriben aquest divendres, 5 de gener, a Ripollet per repartir màgia entre els infants

Davant les previsions de pluja, l'entitat Ripollet Costums i Tradicions i l'Ajuntament han preparat una alternativa a la tradicional Cavalcada.

Arriba la nit més màgica de l'any, la Nit de Reis, i Ses Majestats els Reis d'Orient visitaran Ripollet aquest divendres, 5 de gener, a la tarda, abans d'iniciar el seu viatge que els durà a recórrer tot el món repartint joguines i màgia a tots els infants. La celebració d'enguany comptarà amb més sorpreses que mai, gràcies a les claus que els nens i nenes han reunit, sigui en forma física o en dibuixos, que permetrà als Reis Mags i al Patge Monnar conjurar la màgia just abans de la Cavalcada a la recepció reial que se celebrarà al parc de riu Ripoll.

Pla alternatiu en cas de pluja

Arran de les previsions de pluja, especialment a partir de les 18 hores, l'organització de Ripollet Costums i Tradicions i l'Ajuntament de Ripollet han preparat un Pla B per als actes de la Cavalcada.

El Pla contempla la possible cancel·lació dels escenaris del Pont Vell i el parc de riu Ripoll i l'emissió en línia de l'acte de lliurament de les claus. Quant a la Cavalcada, en cas que la pluja ho permeti, s'intentarà fer, com a mínim, el tram central per les rambles. En cas que no fos possible, s'anul·laria tota la Cavalcada i la comitiva reial s'instal·laria, a partir de les 19 h, en un campament al pavelló de Joan Creus perquè les famílies puguin veure els Reis.

Els canvis es donaran a conèixer aquest mateix divendres, 5 de gener, a la tarda, a les xarxes socials municipals i de l'organització. Per la seva part, Ripollet Ràdio i Ripollet TV a YouTube mantenen la programació especial amb el seguiment en viu dels Reis Mags en el seu recorregut per Ripollet.

La Cavalcada

Tanmateix, si la climatologia ho permet i no plou, se celebrarà la tradicional Cavalcada de Reis que, des de fa 55 anys, Ripollet Costums i Tradicions organitza amb el suport de l'Ajuntament i la col·laboració d'entitats i voluntariat.

A les 17.30 h començarà un espectacle al parc del riu Ripoll per amenitzar l'espera dels Reis. Comptarà amb la participació dels cossos de ball que els acompanyen a les carrosses dels tres reis. Serà conduït per fades i follets, amb el Patge Monnar i les seves patges. Mentrestant, els Reis aprofitaran per fer la tradicional recepció privada a les famílies d'infants que no poden gaudir de la Cavalcada, membres d'APADIR i Sonreír es Vivir, i, a continuació, s'adreçaran a Can Tiana-Pont Vell per, després, travessar la passarel·la de vianants del riu Ripoll, al voltant de les 18 h.

En arribar a l'escenari del parc del riu Ripoll, els Reis Mags seran rebuts per l'alcalde i, seguidament, s'adreçaran al públic familiar enmig d'una màgica sorpresa que es desvelarà en aquell moment. Refermant el compromís de Ripollet Costums i Tradicions per la inclusió –que treballa amb les entitats de referència i els centres educatius–, hi haurà suport en llenguatge de signes i una plataforma per als infants amb problemes de mobilitat. En acabar, la comitiva reial s'adreçarà al carrer de Balmes, on els esperaran un dispositiu de sis carrosses majestuoses i prop de 200 persones. Novament, es llençaran caramels sense gluten i confeti.

El recorregut de la Cavalcada serà l'habitual: sortida des de l'Ajuntament, passant per Balmes, Sant Jaume, València, les rambles de Sant Jordi i Sant Esteve i final a l'avinguda de Maria Torras.

Per la ràdio i Ripollet TV

Per primera vegada, Ripollet Ràdio i Ripollet TV retransmetran conjuntament la Cavalcada, amb la transmissió en directe de les imatges de l'arribada dels Reis Mags a Ripollet, el pas de la Cavalcada i els testimonis del públic que surti a esperar-la. L'espai serà presentat des dels estudis de Ripollet Ràdio pels col·laboradors de l'emissora municipal i disposarà de tres càmeres: una al parc de riu Ripoll i dos punts itinerants. L'especial es podrà seguir en directe al 91.3 FM, ripolletradio.cat i en vídeo a Ripollet TV a YouTube.

Redacció ripollet.cat