Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els pressupostos participatius faran realitat cinc de les nou propostes

Les millores a la pista d’atletisme, el projecte ‘Fem un salt als parcs de Ripollet’ i la proposta ‘Millorem el barri’ de Tiana i Pont Vell han estat les tres iniciatives més votades.

S’han recollit un total de 1.843 vots en la votació popular dels pressupostos participatius 2022-2023 de l’Ajuntament de Ripollet, un procés que es va habilitar a ripollet.cat entre els mesos d’octubre i novembre entre les persones de Ripollet majors de 16 anys. De les 16 propostes presentades pels veïns i veïnes, amb inversions per a millorar la via pública o els equipaments municipals, nou d’elles van ser acceptades i, finalment, cinc es podran dur a terme amb una despesa total de 200.000 euros.

Es tracta de millores a la pista d’atletisme que permetin fer les disciplines de llançament i perxa; la instal·lació de tres llits elàstics al parc d’Oriol Martorell; nous elements i millores al parc infantil i al voltant de l’escola Tiana de la Riba; convertir en zona de vianants el tram asfaltat de l’avinguda del Mediterrani, i instal·lar una barana al final de cada fila de butaques del Teatre Auditori del Mercat Vell.

El projecte per crear un nou espai per a les arts escèniques, a l’aire lliure, al pati de la Torre de l’Argentera, tot i ser el quart més votat, amb 227 vots, s’ha hagut de descartar per temes pressupostaris, ja que el seu cost estimat és d’uns 150.000 euros. A més, han quedat fora, per nombre de vots, les propostes per instal·lar un bicibox al Poliesportiu; el projecte ‘Pujar el carrer de Puigmal sense problema’ i la proposició d’instal·lar endolls a la sala d’estudi nocturn de la Biblioteca Municipal. 

Els projectes seleccionats

1. Actuacions de millora a la pista d’atletisme del Poliesportiu Municipal (278 vots)

  • La instal·lació d'una gàbia de llançaments, destinada a la pràctica segura d'aquest esport. Cost estimat: 30.000 €.
  • L'adquisició de material que ajudi a millorar les instal·lacions i incorporar la disciplina de perxa. Cost estimat: 20.000 €.

2. Fem un salt als parcs de Ripollet! (262 vots)

  • Instal·lació de tres llits elàstics al parc d'Oriol Martorell. Una instal·lació lúdica i esportiva per a infància i jovent, de 3 a 12 anys, amb un cost estimat de 15.000 €.

3. Millorem el barri de Tiana i Pont Vell (253 vots)

  • Instal·lació d'elements d'ampliació del parc infantil i per a la gent gran als espais que envolten l'escola Tiana de la Riba, entre elles una zona d'skate i una tirolina, amb una despesa màxima de 30.000 €.

4. Zona de vianants a l’avinguda del Mediterrani (197 vots)

  • Projecte per convertir en zona de vianants el tram asfaltat de l’avinguda del Mediterrani, a tocar amb el Parc dels Pinetons, amb una despesa màxima de 40.000 €, estimant el cost de la pacificació de la zona, amb urbanisme tàctic i no amb plataforma única.

5. Baranes a les escales del pati de butaques del Teatre Auditori (175 vots)

  • Instal·lar una barana al final de cada fila de butaques del Teatre Auditori del Mercat Vell. Una inversió valorada pels serveis tècnics en uns 25.000 euros, amb un model de barana d'acord amb els condicionants constructius del teatre.

NdP