Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els infants del Martinet regalen cançons i poemes al barri de Can Mas

Els alumnes de 3 i 4 anys de l'Institut-Escola El Martinet presenten un projecte artístic, en el qual han penjat a diferents punts del barri de Can Mas diversos codis QR, que permeten descarregar cançons cantades pels mateixos infants o poemes llegits per ells i elles.

Font: Jordi Jorba..
Font: Jordi Jorba.

Durant aquests últims dies, s'han pogut trobar repartits pel barri de Can Mas diferents codis QR. Es tracta del projecte "Paraules que venen de lluny", que han dut a terme els infants de 3 i 4 anys de l'Institut-Escola El Martinet. Amb l'ajuda d'un telèfon mòbil, qualsevol persona pot capturar els codis QR i escoltar una cançó, poema o cantarella interpretada pels mateixos infants. Aquests codis, a més, estan decorats pels nens i nenes amb dibuixos ben originals. Es poden escoltar cançons com "La luna lunera", "La gallina ponicana", "Cinco lobitos" o "Ralet ralet", entre altres.

Es tracta d'un projecte en el qual els infants hi ha treballat durant tot el curs en sessions compartides amb tots els grups. Segons Txell Fontanet, mestra del centre, l'experiència ha estat "molt emocionant, cada cançó ha estat molt celebrada, cada infant s'ha sentit molt reconegut, i un trosset de cadascú ha passat a formar part de tots els altres". El treball es tractava en recuperar la memòria de la tradició oral, ja que són cançons que "han cantat les nostres mares, els pares, els avis, les àvies, els besavis i les besàvies i a ells també els les van cantar quan eren petits".

DSCF0835 (1).JPG

DSCF0841 (1).JPG