Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els infants de Ripollet aprenen primers auxilis gràcies a l'Escola de Salut

La sessió, organitzada pels equips d'atenció primària dels CAP de la ciutat, va servir per ensenyar els nens i nenes el contingut d'una farmaciola o a quin número de telèfon s'ha de trucar en cas d'emergència, entre altres continguts.

Més d'una trentena de participants, entre infants i els seus acompanyants, van assistir el passat 31 de maig a l'Escola de Salut celebrada al Centre Cultural, i que organitzen cada mes els Centres d'Atenció Primària (CAP) de la ciutat. Es tractava d'una sessió especial, amb la qual es volia involucrar els més petits, infants de 8 a 12 anys, en els primers auxilis sanitaris. Els professionals sanitaris encarregats de la xerrada van explicar els menuts què ha de contenir la farmaciola que cal dur quan es fa una excursió, com demanar ajuda i a quin telèfon s'ha de trucar en cas d'emergència, o aspectes més tècnics, com la posició en què cal col·locar a algú que ha patit un accident. La sessió dedicada als infants va rebre una molt bona acollida, fet que ha donat peu a què els equips sanitaris valorin organitzar-ne més d'aquest tipus de cara a la temporada que ve.

La iniciativa sorgeix arran del gran consens que hi ha en la necessitat de donar eines a la mainada per saber reaccionar davant de determinades situacions d'emergència. En funció de la seva edat, es recomana que coneguin el número d'emergència 112 (que se'ls pot ensenyar amb la relació "boca-nas-ulls") o mesures de prevenció per evitar accidents a casa, al parc o a la piscina, per exemple.

Escola de Salut de Ripollet

Aquesta sessió dedicada als més menuts forma part de l'Escola de Salut de Ripollet, una iniciativa organitzada l'Equip d'Atenció Primària (EAP) Ripollet Centre, l'EAP Els Pinetons i l'EAP La Farigola, tots tres centres integrats a la Metropolitana Nord de l'Institut Català de la Salut. L'Escola de Salut s'ha estrenat aquest any amb una cita cada mes, a la sala d'actes del Centre Cultural, amb sessions ofertes, i sense necessitat de demanar cita prèvia. El seu objectiu és millorar els coneixements i les habilitats en salut de la població del municipi, així com l'atenció pediàtrica, gràcies al fet que les sessions són impartides per professionals sanitaris.

En aquest curs encara queden dues cites de l'Escola de Salut de Ripollet: el pròxim dimecres, 28 de juny, en la qual l'equip de professionals donaran consells i recomanacions per evitar els cops de calor, i el 26 de juliol, en la que abordaran la nutrició i facilitaran eines i recursos per millorar l'alimentació de manera econòmica. Les sessions tindran lloc de 17.30 a 19 hores al Centre Cultural.

Redacció ripollet.cat - JS

ICS_EscolaSalutRipollet.jpeg