Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Centres d'Atenció Primària de Ripollet prenen part de la nova campanya "Per la teva seguretat, et preguntarem el teu nom"

Coincidint amb el Dia Mundial de la Seguretat del Pacient, l’àrea d'Atenció Primària Metropolitana Nord de l’ICS fa campanya per a la identificació de pacients.

El passat 17 de setembre es va commemorar el Dia Mundial de la Seguretat del Pacient, impulsat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), i coincidint amb aquest dia, l’àrea d'Atenció Primària Metropolitana Nord de l’Institut Català de la Salut (ICS) va iniciar una campanya per conscienciar i sensibilitzar la ciutadania de la importància de realitzar una correcta identificació del pacient abans de donar-li qualsevol mena d’atenció.

El fet de no identificar correctament al pacient pot ocasionar danys greus, provocats per accions com l’administració de medicació que no li correspon, errors en el diagnòstic i pèrdues de les mostres de proves diverses, entre d'altres. Amb el lema “Per la teva seguretat, et preguntarem el teu nom”, es vol conscienciar la ciutadania perquè entenguin que els seus professionals sanitaris de referència els han de preguntar el seu nom, no per desconeixement, sinó per la seva seguretat. Aquest missatge es reproduirà a les pantalles informatives dels centres d’atenció primària de tot el territori.

Els diversos CAP de Ripollet prendran part d'aquesta iniciativa i, per tant, serà habitual que, a partir d'ara, els professionals preguntin més sovint del que ho feien fins ara el nom i cognoms del pacient, per tal d'assegurar-se del seu tractament. Així mateix, com a gest simbòlic i mostra d’adhesió, el personal sanitari dels Centre d'Atenció Primària de Ripollet lluirà llaços taronges, color distintiu amb el qual l’OMS identifica la campanya d’aquest dia mundial.

Redacció Ripollet.cat - DVT/JS