Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els alumnes dels cursos de l'Oficina de Català i Ripollet Ràdio celebren el Dia de la Llengua Materna amb un programa especial

Per segon any, l'Oficina de Català i Ripollet Ràdio col·laboren en la commemoració amb l'emissió aquest dilluns, 21 de febrer, a les 13 h, d'un espai especial en el qual els alumnes de català de nivell elemental presenten temes musicals interpretats en llengües autòctones dels seus països.

Aquest dilluns, 21 de febrer, es commemora el Dia Internacional de la Llengua Materna, una cita que se celebra a Ripollet des de l'any passat amb diverses activitats. La Biblioteca Municipal i el Consorci per a la Normalització Lingüística col·laboren una altra vegada en aquesta commemoració que enguany està dedicada a la cultura xinesa. Com ja va passar fa un any, l'Oficina de Català i Ripollet Ràdio també prenen part del Dia de la Llengua Materna amb una activitat conjunta.

Una desena d'alumnes dels cursos de nivell elemental de català que ofereix l'Oficina de Català van visitar Ripollet Ràdio el passat dimecres 9 de febrer. A més d'una visita als estudis i instal·lacions de l'emissora municipal, els estudiants de català van gravar un programa especial, que s'emet aquest dilluns, 21 de febrer, a les 13 h. En aquest espai radiofònic per al Dia de la Llengua Materna, els alumnes presenten cançons en diferents llengües que es parlen en els seus països d'origen, a més de traduir-ne algun fragment, explicar tradicions del seu país i evocar records que els desperta la seva música. Un cop emès, el programa es podrà recuperar i escoltar quan es vulgui en aquest enllaç.

ripollet-com-especial-Dia-Llengua-Materna-gravacio-090222-fotos-estudi-27.jpeg

Laia Corbella i Àngels Sorigué, tècniques de normalització lingüística de l'Oficina de Català de Ripollet, van explicar en l'Info Setmanal de Ripollet Ràdio que aquesta activitat "és molt motivadora per als estudiants, perquè els engresca a buscar informació sobre el seu propi país, tradicions i la història d'idiomes que coneixien, però no que parlen habitualment". Les dues dinamitzadores lingüístiques coincideixen a valorar que els cursos de català de l'Oficina no només permeten als seus assistents d'aprendre un nou idioma, sinó que també els serveix per conèixer més gent, fer amistats i fer activitats diferents. És el cas d'aquesta gravació que els ha permès conèixer l'emissora local i posar-se davant dels micròfons per primera vegada.

En el programa especial del Dia de la Llengua Materna es podrà escoltar cançons en àrab, castellà (diversos dialectes sud-americans), penó (Veneçuela), guanxe (idioma autòcton de les Illes Canàries), nàhuatl (Mèxic i Centreamèrica), quítxua (Sud-amèrica), fabla o aragonès, llengua garífuna (Centreamèrica i el Carib) i romaní. L'especial s'emetrà el 21 de febrer, a les 13 hores, i es podrà escoltar en directe a la 91.3 FM o a www.ripolletradio.cat.

Podeu consultar el programa complet d'activitats del Dia Internacional de la Llengua Materna que realitzen en aquest enllaç.

JS

ripollet-com-especial-Dia-Llengua-Materna-gravacio-090222-fotos-estudi-3.jpeg

ripollet-com-especial-Dia-Llengua-Materna-gravacio-090222-fotos-estudi-4.jpeg

ripollet-com-especial-Dia-Llengua-Materna-gravacio-090222-fotos-estudi-10.jpeg

ripollet-com-especial-Dia-Llengua-Materna-gravacio-090222-fotos-estudi-11.jpeg

ripollet-com-especial-Dia-Llengua-Materna-gravacio-090222-fotos-estudi-14.jpeg

ripollet-com-especial-Dia-Llengua-Materna-gravacio-090222-fotos-estudi-20.jpeg

ripollet-com-especial-Dia-Llengua-Materna-gravacio-090222-fotos-estudi-25.jpeg