Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els alumnes de 4t de l'Escola Gassó i Vidal participen en la fira FAIG

La fira s'ha celebrat a la seu del CESIRE de Barcelona i hi han presentat el seu projecte "Se n’ha anat la llum"

Els alumnes de 4t de primària de l'Escola Gassó Vidal han participat aquest 17 d'abril a la fira FAIG on han pogut exposar el seu projecte "S'ha n'ha anat la llum", que va néixer a partir de les baixades de tensió que Ripollet va patir al llarg d'unes setmanes.

Els estudiants de l'escola van dur a terme aquest treball preguntant-se que passaria si no tornés el llum. Aquest fet va generar un gran interès entre tots ells i els va portar a investigar, experimentar i descobrir els diferents tipus i fonts d'energia patrimonials de Ripollet com el molí de la plaça del Mercat, el riu Ripollet, el molí d'en Rata, l'escola o la xemeneia d'en Calvet. Tot aquest projecte s'ha acabat materialitzant en una maqueta on l’alumnat ha representat aquells monuments o edificis més importants i que més valoraven i han pogut exposar-la i explicar-la a nens i nenes de totes les edats en la FIRA FAIG.

El projecte s’ha portat a terme englobant les diferents àrees d’aprenentatge, amb la col·laboració de tot l’equip docent i una gran implicació de l’alumnat així com la participació de diversos experts i expertes.

El FAIG

El FAIG és un programa educatiu impulsat pel Departament d’Educació on es promou el pensament crític i el Thinkering, una nova manera d’entendre els processos d’aprenentatge englobats dintre de la metodologia «Maker». Aquesta, busca desenvolupar aprenentatges a través de processos competencials, situant l’alumnat al centre, escoltant la seva veu i fent-lo protagonista del seu propi procés. 

Redacció Ripollet.cat - DVT.