Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els 30 alumnes de PFI es llicencien

El programa ha tingut un alt nivell d'assoliment i ha comptat amb la col·laboració de 14 empreses.

Divendres, 7 de juliol, el Teatre Auditori del Mercat Vell va acollir el tradicional acte de cloenda dels PFI d’Auxiliar de vivers i jardins i d’Auxiliar d’hoteleria: cuina i càtering del curs 2022-2023. L’acte va ser presidit per l’alcalde de Ripollet, Luís Tirado i va comptar amb la intervenció de la coordinadora de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona, Teresa Sambola i de la regidora d’Ocupació, Eva Herrera. També va assistir el regidor d’Educació, Óscar López, que va participar en el lliurament de diplomes a la trentena d’alumnes d’aquest curs.

 

14 empreses col·laboradores

Enguany, l'alumnat, que ha fet 180 hores de formació en centres de treball, amb la participació de 13 empreses locals i una de Montcada, també ha pogut realitzar prop d'una quarantena d'accions extracurriculars, com ara sortides, visites a instal·lacions o participar en activitats municipals. De les 30 persones joves inscrites, 26 han aprovat i 4 d'elles han decidit durant el curs prendre altres camins, sigui en el món laboral o educatiu. 24 d'elles han superat les proves d'accés a grau mitjà i s'han inscrit per al curs vinent.

 

Esforç d'integració

L'alcalde, per la seva part, va voler reconèixer l'esforç i dedicació dels i les joves participants i va declarar: "com a administració, hem d'obrir noves oportunitats per a permetre que els i les joves puguin redescobrir-se, créixer com a persones i fer servir les eines que us han ajudat a assolir uns aprenentatges que us han de servir per a prendre les millors decisions possibles en la vostra vida". Teresa Sambola, en nom de la Diputació, va explicar que "dos de cada tres ajuntaments de la província de Barcelona aposten per recursos com aquests, els PFI, per donar-vos noves oportunitats educatives" i es va adreçar al jovent present per reconèixer també el seu esforç i agrair "el retorn que avui esteu fent a la societat".

L'acte el va tancar Eva Herrera, regidora d'Ocupació, qui va assegurar: "Els PFI funcionen i són un recurs imprescindible en el nostre sistema educatiu. Els principals protagonistes sou vosaltres joves".

NdP