Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Teatre Auditori es modernitza digitalment amb l'ajut dels fons Next Generation

L'Ajuntament de Ripollet ha rebut una subvenció de 23.731 euros de la Unió Europea, per al projecte de modernització digital de l'equipament. L'ajuda econòmica s'ha destinat a l'adquisició d'equips informàtics i electrònics per al control del so, projeccions i llums dels espectacles, per aconseguir una gestió més informatitzada i eficient.

L'aportació econòmica de la Unió Europea a l'Ajuntament de Ripollet, a través dels fons Next Generation, ha permès la modernització digital del Teatre Auditori del Mercat Vell, amb la millora de la qualitat tècnica per a l'exhibició d'obres de teatre, espectacles musicals i dansa que es programen de forma continuada en aquest equipament. A més d'incorporar la gestió informàtica i el control digital dels diversos elements que intervenen, s'ha permès l'accés a continguts en "streaming" de gran qualitat i la projecció en directe de programes internacionals, com és el cas de l'Òpera. També s'han adquirit aparells més eficients relacionats amb la il·luminació, el so i el control tècnic. L'actuació s'ha completat amb la substitució a tot l'edifici de les làmpades i focus per llums led.

El cost total d'aquestes actuacions ha estat de 41.934,04 €, finançats, a més dels fons Next Generation, amb una aportació de la Diputació de Barcelona de 3.834,04 €, i la resta, uns 14.369 €, d'aportació municipal.

Els fons Next Generation són un instrument de recuperació per fer front a les conseqüències econòmiques i socials sorgides arran de la pandèmia. Les noves tecnologies aplicades a les arts escèniques són un exemple d'actualització necessària per complir amb els requisits dels espectacles en l'actualitat. La pandèmia ha posat de manifest, d'una forma més evident, aquesta necessitat de connectar l'equipament amb l'exterior amb el control informàtic i en xarxa de l'espai. Amb l'ajuda rebuda, es contribueix a una represa cultural efectiva i segura, davant la crisi provocada per la COVID-19 i les mesures restrictives que el sector ha patit, i es posa de manifest la necessitat d'implementar mesures que ajudin a la modernització digital del teatre.

Més de 700 sessions entre 2019 i 2021

Recordem que el Teatre Auditori del Mercat Vell és un edifici inclòs en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònica de Catalunya. Tot i la pandèmia, entre 2019 i 2021, l'ocupació del teatre en activitats d'assaig i en activitats amb obertura de públic ha superat les 700 sessions. Així, l'any 2019 es van registrar 89 activitats amb públic i un total de 192 dies d'assaig; l'any 2020, 63 amb públic i 115 dies d'assaig, i, per últim, el 2021, el Teatre va acollir 114 activitats amb públic i 131 dies d'assaig.

Si analitzem el tipus d'activitat més desenvolupada en l'últim any, el teatre ha estat la més present, amb un percentatge d'un 48%. La presència de la dansa ha estat d'un 8%, igual que la música, i el 30% restant, ha estat ocupat per activitats diverses comunitàries, incloses les desenvolupades per instituts i escoles.

Redacció ripollet.cat – NdP/JS