Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Síndic de Greuges va recollir des de Ripollet quasi 70 queixes i consultes durant el 2021

L'informe anual del Síndic mostra que va rebre durant l'any passat per part de ripolletencs i ripolletenques 31 queixes i 38 consultes.

El Síndic de Greuges ha presentat el seu informe anual de l'any 2021, amb les xifres més significatives de les queixes que ha rebut i les seves intervencions. El seu informe anual recull que, durant el 2021, el Síndic va rebre per part de ciutadans ripolletencs un total de 31 queixes i 38 consultes.

En el total de la comarca del Vallès Occidental, el Síndic ha rebut un total de 1.628 queixes i 1.137 consultes. El tema que ha acumulat més queixes a tota la comarca és l'àmbit dels tributs i impostos, que han acumulat un total de 693 queixes. L'altre aspecte que rep més queixes o consultes és el relatiu a les Polítiques socials, sobretot en els sectors de la salut i l'educació.

En el seu informe, el Síndic de Greuges exposa que l'any passat es va tornar a superar el rècord de queixes presentades a la institució, prop de 12.000 (11.932), de les quals se n'han tramitat més de 18.000. També hi ha hagut més de 12.700 consultes i un elevat nombre d'actuacions d'ofici (264). En total, s'han iniciat al voltant de 25.000 expedients, un 14% més que l'any anterior.

Drets socials, prioritaris

Els àmbits que han rebut més queixes i, per tant, s'haurien de protegir més, en opinió del Síndic, són els referents a Drets Socials, com indica l'augment de taxa de pobresa arran de la pandèmia; els drets de les dones, amb les dificultats de moltes dones a accedir a la interrupció voluntària de l'embaràs al seu territori; i els drets de les persones amb discapacitat, ja que el Síndic considera que s'han de simplificar els procediments per reconèixer una situació de dependència.

JS

imatge informe sindic.jpg

Gràfica amb les consultes i queixes realitzades als diferents municipis del Vallès Occidental.