Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El servei R-Bici amplia el seu horari amb l'arribada del bon temps

El servei R-bici s'ha consolidat al municipi, contribuint al foment de la mobilitat sostenible i convidant a gaudir de la natura a la població de Ripollet i el seu entorn.

El préstec gratuït de bicicletes R-Bici de l'Ajuntament de Ripollet ampliarà el seu horari a partir d'aquest pròxim dilluns, 1 de maig, passant a obrir al públic de 9 a 13 h i de 18 a 21 h, fins al 31 d'octubre. Aquest servei compta amb el suport de l'AMB, en el marc del Programa Metropolità de Dinamització del Mercat de Treball, pel qual hi ha contractades quatre persones a jornada completa durant 12 mesos. A més, aquesta ha estat la primera edició en la qual el servei, iniciat el 2016, s'ha mantingut obert de manera continuada durant tot l'any.

El mòdul de l'R-Bici, ubicat al parc del riu Ripoll, compta amb 72 bicicletes de mides que van des de 16 a les 28 polzades, més cinc bicis sense pedals, per als més petits de la casa (2-3 anys). A més de l'atenció directa als usuaris del servei per al registre i préstec de bicicletes, l'equip del servei fa el manteniment i conservació de les bicis, així com la revisió i posada en marxa de les noves que, altruistament, la ciutadania ha donat per a l'ús de tota la població.

Des que es va obrir novament el servei, el passat juliol de 2022, i fins a final d'any, un total de 671 persones van fer ús de l'R-Bici, realitzant un total de 2.852 préstecs. Aquestes dades mostren la consolidació del servei, que el segon semestre de 2022 va superar en més del doble els resultats registrats en el seu inici.

Recordem que el servei permet fer reserves al telèfon 661 508 879.

Redacció ripollet.cat - NdP