Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ripollet Rock Festival ja té el cartell complet de la seva 30a edició

Els caps de cartell seran els veterans Stratovarius, la banda finlandesa de power metal melòdic de referència dels anys 90.

El Ripollet Rock Festival celebra enguany la seva 30a edició. El parc dels Pinetons acollirà el pròxim 25 d'agost la festa de celebració d'aquestes tres dècades del festival de heavy metal i rock dur de Ripollet. Com és tradicional, l'Associació Ripollet Rock ha anat desvelant en les darreres setmanes els noms dels grups que hi participaran. Un cartell que ja està complet i que està encapçalat per una banda mítica del power metal europeu. Es tracta dels finlandesos Stratovarius.

Després de set anys de silenci discogràfic, Stratovarius torna a l'escena mundial amb el seu 17è disc "Survive", que acumula milions d'escoltes a les plataformes digitals. Amb la seva formació actual, amb Timo Kotipelto, Jens Johansson, Lauri Porra, Matias Kupiainen i Rolf Pilve, Stratovarius presentarà el nou disc i, ben segur, repassarà els grans èxits dels finlandesos des del seu primer disc, el 1989.

Grups internacionals

Com és habitual, el cartell compta amb altres bandes internacionals. Una d'elles és Cobra Spell, una formació que practica un heavy metal i hard rock més clàssic. La banda està liderada per Sonia Anubis, que ha format part de grans grups com Burning Witches o Crypta. El quintet està format per músiques provinents de països tan variats com els Països Baixos, Brasil o Espanya.

L'altre grup internacional, tot i que molt pròxim, és Persefone, una banda de death metal progressiu que va posar Andorra en el mapa de l'escena del metal europeu. Persefone ha estat l'últim grup a confirmar la seva presència a Ripollet. Fundat el 2001, amb més d'una dècada de carrera, ja tenen al mercat sis àlbums d'estudi. Han visitat els festivals més prestigiosos tant d'Europa com dels Estats Units en els darrers anys.

Les propostes nacionals

El metal espanyol arriba a Ripollet de mans del nou grup Delalma, fundat pel guitarrista Manuel Seoane. L'exguitarrista de Mägo de Oz, considerat un dels millors guitarristes espanyols, s'ha envoltat de música de gran qualitat. L'acompanyen, entre altres, el seu company a Mägo, el teclista Manuel Ramil, i el cantant Ramón Lage, exvocalista de la banda Avalanch, que torna a l'escena després de 10 anys de silenci. El grup presentarà el seu primer treball d'estudi "Delalma".

L'últim grup que pujarà a l'escenari del Ripollet Rock serà la banda de rock progressiu de Castelló, Dry River. Format per músics amb un extens historial, tots ells van crear Dry River l'any 2004, després de la dissolució de Marea Negra. Compten amb quatre àlbums d'estudi, en els quals fusionen rock i metal, recollint els elogis de la crítica i del públic pels seus directes.

Recordem que el Ripollet Rock Festival celebra la seva 30a edició el pròxim 25 d'agost al parc dels Pinetons, en el marc de la Festa Major de Ripollet. Com sempre, l'entrada és gratuïta.

Redacció ripollet.cat - JS