Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"El Ripollet que recordo", el municipi amb el pas de les generacions

Des de Traça, juntament amb alumnes de l'IE Els Pinetons, i persones majors de 70 anys, aquest dimarts es va presentar el mapa virtual de "El Ripollet que recordo", una iniciativa que s'ha dut a terme durant els últims mesos i que ha buscat vincular els records de la gent gran a espais coneguts o antics de Ripollet.

Aquest dimarts, 11 de juny, pràcticament una cinquantena de persones, entre alumnes de 1r d'ESO de l'IE Els Pinetons i persones majors de 70 anys de Ripollet, s'han reunit a la Sala d'Actes del Centre Cultural per presentar aquesta iniciativa que s'ha anat preparant en els últims mesos. A través de reunions, més o menys periòdiques, les persones majors de 70 anys han anat intercanviant els seus records del municipi amb els alumnes i amb coordinadors del projecte per tal d'anar construint un mapa virtual de records vinculats a espais del municipi.

IMG_9735.jpeg

Aquesta iniciativa permet conèixer com era Ripollet, com ha canviat i com és actualment i també fer-se una possible idea de cap a on va el municipi. Es tracta d'un treball intergeneracional i de caràcter cognitiu, ja que permet, a la gent major de 70 anys, treure records que potser ja havien oblidat i els fa treballar en l'àmbit de la memòria.

Alhora, també és un treball de memòria històrica, ja que permet passar els records del municipi de generació en generació i, a més, plasmar-los en un suport digital que és molt més apte perquè perduri en el temps i perquè sigui molt més accessible per a les persones joves, com els alumnes de l'IE Els Pinetons.

Els assistents, tant les persones majors de 70 anys, com els alumnes de 1r d'ESO, com els professors encarregats d'aquest projecte van valorar aquesta iniciativa treballada al llarg d'aquests mesos "com una feina per donar difusió pública dels records de la gent gran i per tal que les diferents generacions comparteixin experiències i treball conjunt". En aqest sentit, també van afirmar que "es tracta d'un projecte molt interessant perquè, posa en valor el pas del temps i l'experiència de la gent gran, en un moment en el qual la societat de la immediatesa o ho controla tot".

Redacció Ripollet.cat - DVT.

IMG_9714.jpeg