Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Quinto de Diables s'acomiada amb les sessions de Nadal i Sant Esteve

Les cites seran diumenge 25, a les 21 h, i dilluns 26, a les 18 h, totes dues al Centre Cultural.

Després de diverses trobades durant aquest mes de desembre, aquest cap de setmana s'acomiada fins a l'any vinent el tradicional Quinto de Nadal que organitza l'entitat Diables de Ripollet. Trobades amb ambient festiu i lúdic, un lloc de trobada per tothom qui vulgui passar una bona estona, jugant a un joc ben popular i, de pas, qui sap si endur-se algun regal cap a casa. Diables de Ripollet posa el punt final a les sessions d'aquest any amb dues cites ben especials. La primera tindrà lloc diumenge 25, dia de Nadal, entre les 21 h i les 2 de la matinada. La segona sessió es durà a terme dilluns 26, dia de Sant Esteve, de 18 a 21 h.

Tot seguit, podeu llegir l'entrevista a Borja Palomero, president de Diables de Ripollet, i Gemma Rifer, membre de l'entitat, publicada a lallana.

ripollet-com-entrevista-diables-borja-palomero-gemma-rifer.jpg

Borja Palomero, president de Diables de Ripollet, i Gemma Rifer, membre de l'entitat.

"L'objectiu del Quinto és passar-s'ho bé"

Com ha estat rebuda la tornada del Quinto després de la pandèmia?

B.P. Molt, molt bé. Molt bèstia de gent. Números de rècord. Estem molt agraïts a la gent de Ripollet per venir. I als comerços que ens ajuden de manera altruista i es bolquen amb nosaltres.

Des de quan feu Quinto?

G.R. És una tradició molt arrelada al Vallès i a l'Empordà que vam instaurar pel 20è aniversari, ara fa 19 anys. És una font de finançament que tenim per pagar les assegurances, que són molt cares.

Què té d'especial el Quinto de Diables?

B.P. Que és per passar-s'ho bé. Hi ha molta interacció amb el públic.

G.R. No té res a veure amb el bingo. La persona que fa de "lloro" no et dirà els números, sinó que els cantarà amb dites, acudits, cançons...

Com quines?

B.P. Jo, per exemple, tinc adjudicat el número 34, perquè em costa pronunciar la TR. El 15 és el nom de "la més bonica"; el 13, "la més lletja"; l'11, "les cametes de...".

G.R. I també tenim frases més picants per quan acaba l'horari infantil i hi ha més jarana, com ara el 16 (dit com a "sexe") al que la gent ha de respondre "moca't" o quan surt el 88, que per la grafia són "les mamelles de" qui toqui. Qui vulgui saber més ha de venir!

Ja ompliu la Sala d'Actes del Centre Cultural, teniu previst passar a un espai més gran?

G.R. Seria carregar-se de més feina i infraestructura. S'ha de pensar bé.

B.P. I tampoc volem fer el pas a professionalitzar-los, com a Sabadell. No és la nostra filosofia. Volem ser propers amb el públic. L'al·licient és sobretot passar-s'ho bé, perquè et pot tocar des d'un llapis a un pernil.

G.R. Ep, que hi ha regals molt bons, eh? Sobretot gràcies al Mercat, que és un dels nostres punts forts, sempre ens ajuden molt i ens donen molts vals i productes.

La majoria de la gent passa Nadal en família, però vosaltres ho feu amb els amics.

G.R. El que has de fer és portar-te la família al Quinto. Fas el dinar, el "canaloning show", una precopeta i cap al Quinto.

B.P. En el meu cas, molta família meva està ficada a l'entitat, així que estar amb Diables és també estar en família. I aprofito per recordar el cas d'una senyora gran que em va frapar. Va venir a totes les sessions del Quinto i quan el dia 26 de desembre vam acabar, va venir a donar-nos les gràcies perquè gràcies a nosaltres no havia passat sola les festes de Nadal. Poc més i em fa plorar.