Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El PSC qualifica la implantació del nou sistema de recollida de residus d'imprudent i precipitada

Un dia abans de l'inici de la implantació del nou sistema de recollida de residus, el PSC ha fet pública la seva valoració, qualificant-la d'imprudent i precipitada. Per al portaveu del PSC, Luís Tirado, aquesta "arriba sense consens i amb una informació que és un autèntic desastre".

D'esquerra a dreta, Luís Tirado, portaveu del PSC i Diego Puig, secretari.
D'esquerra a dreta, Luís Tirado, portaveu del PSC i Diego Puig, secretari

En roda de premsa, tot i admetre que es van abstenir i no van votar en contra perquè no se'ls acusés d'anar contra el medi ambient, els socialistes s'han mostrat favorables a una implantació més lenta, "començant amb una prova pilot en una zona de baixa densitat, com les cases unifamiliars de Gassó Vargas i avançar en funció dels resultats". Segons Tirado, de governar, el PSC hauria apostat per millorar el sistema dels contenidors actuals, com s'ha fet, per exemple, a Cornellà.

Però han volgut deixar clar que "el govern no ens ha fet cas perquè per a ells és dogma de fe". Per al líder de l'oposició, "s'està fent en seguidisme de la línia de la CUP i no en funció del que necessita Ripollet". Tirado també ha vaticinat dificultats per modificar o aturar el contracte, que considera "il·lògic i una hipoteca, per al futur, de vuit anys i un cost de més de 20 milions d'euros".

Finalment, quant a la protesta veïnal de dijous passat, l'ha qualificat d'exercici de llibertat d'expressió, al mateix temps que ha condemnat l'escarni realitzat pels manifestants davant la casa de l'alcalde. Tirado, però, ha aprofitat per defensar el dret del veïnat a protestar pacíficament i desmentir les acusacions que el PSC estigués incentivant les accions per treure rèdit polític.