Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El PSC demana la preservació de les 450 hectàrees verdes entre Ripollet i Montcada

Les agrupacions socialistes del Vallès Sud van trobar-se el passat dissabte, 12 de febrer, al parc de La Llacuna de Montcada, per demanar públicament la declaració del Pla de Reixac com a espai d'interès natural. El PSC defensa que s'acceleri l'actuació per evitar l'especulació urbanística i mantenir els usos agrícoles i forestals dels terrenys, situats entre els municipis de Ripollet, Montcada, La Llagosta, Santa Perpètua i Barberà. L'acte va estar encapçalat pels portaveus del PSC de Ripollet, Luís Tirado i el de Montcada, Bartolomé Egea. També van participar els diputats al Parlament, Jordi Terrades i David González i el diputat al Congrés i primer secretari del PSC del Vallès Occidental Sud, Paco Aranda.

Els portaveus del PSC de Ripollet, Luís Tirado i Bartolomés Egea, al parc de La Llacuna de Montcada.
Els portaveus del PSC de Ripollet, Luís Tirado i Bartolomés Egea, al parc de La Llacuna de Montcada

REIXAC_01_WEB.jpg

El portaveu del PSC de Ripollet, Luís Tirado, va manifestar que "el socialisme del Vallès Occidental i Oriental reclamen que no es pugui construir res i es mantingui com a zona verda, per al gaudiment de la ciutadania". Tirado va argumentar que "Estem a una zona amb molta densitat de població i volem mantenir aquest espai com el pulmó verd més gran que tenim a tota l'àrea metropolitana". I va afegir, "és molt important que ho tinguem al costat de Ripollet i es mantingui ben net i conservat, que es vigili que no hi hagi abocaments incontrolats, com els que hi ha hagut en el passat".

Segons va recordar el portaveu del PSC de Montcada, Bartolomé Egea, la zona ha estat molt castigada, des de l'explosió del polvorí el 1950, ocupacions els anys 90 i més recentment abocaments il·legals d'àrids, desballestaments de vehicles i caça furtiva. Per la seva part, el portaveu del PSC de Ripollet, Luís Tirado, va recordar que fa uns anys, una universitat americana va interessar-se pels terrenys, pertanyents a propietaris privats i a l'Incasol. El líder polític va mostrar-se ferm en la intenció dels socialistes de "Tancar definitivament la porta a l'especulació, ja que es tracta d'uns terrenys valuosíssims. Hem d'evitar que fons voltor es facin amb els terrenys i garantir que es preservin com a espai saludable, per als nostres fills i nets, com a zona verda per al gaudiment ciutadà per sempre".


L'espai, que compta amb una petita franja dins el terme municipal de Ripollet -coneguda com l'antic polvorí-,té un alt valor ecològic i pertany en un 70% a Montcada. Té 450 hectàrees i forma part del corredor biològic que uneix les serralades Prelitoral, des del Farell fins a la Serralada Litoral a la Serralada de la Marina. Tocant a Ripollet trobem l'espai fluvial del Torrent del Mas Duran, amb els secans del seu marge esquerre, gairebé únics al Vallès Occidental.

 

DSC_0023.JPG