Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El PSC de Ripollet defensa el seu feminisme i alerta sobre el perill de l'avanç de la ultradreta

L'agrupació del PSC de Ripollet va organitzar el passat dilluns un acte emmarcat en el 25N, sota el nom 'Un pas endavant, enrere i al costat: som feministes'. Presentat pel secretari de Formació local, Diego Puig, va comptar amb les intervencions de la regidora d'Igualtat de Rubí, Yolanda Ferrer; l'alcalde de Castellar i president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez; i el diputat al Congrés, Paco Aranda. L'acte va aplegar militants locals i representants de les poblacions veïnes.

Ponents de l'acte.
Ponents de l'acte

Els ponents van coincidir a mostrar la seva preocupació per la cronificació del masclisme entre el jovent i per la involució de la societat per la pressió de la ultradreta. En aquest sentit, el diputat vallesà al Congrés, Paco Aranda, va alertar que "un de cada cinc joves creu que la violència de gènere no existeix" (el doble que fa quatre anys). Per a Aranda, les noves generacions segueixen els mateixos patrons de fa dècades i va cridar a la responsabilitat dels pares i mares a "educar en una cultura feminista, no patriarcal i no masclista". També va afirmar que "s'ha de combatre a la ultradreta per tots els fronts democràticament possibles i assenyalar a la dreta que es deixa sotmetre per la ultradreta".

Per la seva part, l'alcalde de Castellar i president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez va mostrar la seva preocupació per com la pandèmia ha agreujat la situació de la dona i els joves. Per a Giménez, l'ansietat que es respira a la societat està perjudicant els joves, "els adolescents tenen la sensació que els estan robant la joventut i aquesta frustració és caldo de cultiu perquè el discurs de l'utradreta qualli entre els més joves".

La regidora d'Igualtat de Rubí, Yolanda Rubio, va defensar els valors feministes del PSC. Rubio va criticar la cosificació de la dona a les xarxes socials i el masclisme de la ficció vestida de romanticisme. Quant al paper en la vida pública, Rubio va lamentar que "les dones sempre hem ocupat càrrecs relacionats amb la cura a les persones, reproduint el mateix paper que sempre se'ns ha donat a la societat". Per això, va demanar "fer un pas més enllà de la paritat numèrica i que els homes cedeixin el lloc a les dones perquè puguem ocupar espais de major responsabilitat".

Finalment, de les intervencions del públic va destacar la de la presidenta d'Entretots, Carme Garrido, que va posar el focus en la doble marginació que pateixen les dones discapacitades i les violències específiques que viuen, com ara la discriminació i el no ser tractades amb dignitat.

DSC_0576.JPG

La seu del PSC de Ripollet es va omplir de gom a gom de militants locals i representants d'agrupacions socialistes veïnes