Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte Kúra i Jardinet contribueixen a la cura mediambiental de Ripollet

La cooperativa d'inserció sociolaboral Jardinet col·labora amb el projecte Kúra amb uns tallers sobre educació mediambiental i cura de la natura, per crear unes caixes niu, que donaran refugi als ocells, a més de contribuir en controlar la plaga de la Processionària del Pi.

La Cooperativa Jardinet i el Projecte Kúra, amb l'impuls de Populus Labora, han col·laborat aquest mes de febrer amb el propòsit de vetllar per la conservació de la biodiversitat i el medi ambient. Aprofitant els coneixements i sensibilitat d'ambdós projectes, s'han elaborat unes caixes niu que s'instal·laran als voltants del Casal d'Avis i al parc de Gassó Vargas.

Aquestes caixes niu, unes estructures fetes amb fusta, tenen la missió de facilitar la presència d'ocells insectívors, oferint refugi i un lloc de cria. En concret, les caixes que s'instal·laran estan especialment dissenyades perquè pugui niar la mallerenga carbonera (Parus Major), un ocell que alimenta les seves cries amb erugues de processionària (una niuada de 5-9 ous pot consumir fins a 10 kg d'erugues). Es farà un seguiment de totes les caixes niu i es preveu un augment en la biodiversitat, tant d'ocells com d'altra fauna auxiliar que afavorirà positivament el control de plagues. De fet, aquesta iniciativa s'emmarca dins del Projecte pilot per reduir la incidència de la Processionària del Pi amb sistemes de gestió integrada que s'ha iniciat des de l'Àrea de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Ripollet i Jardinet SCCL.

PL_KURA I JARDINET_8.jpg

A través d'aquesta col·laboració, Jardinet ha compartit amb el grup de Kúra coneixements sobre conservació mediambiental, així com una nova manera de protegir la natura de Ripollet. L'activitat ha tingut lloc al Casal d'Avis, que va cedir un dels seus espais per projecte.

Aquesta col·laboració és fruit de l'objectiu de Populus Labora de crear xarxes i nous projectes entre els diferents actors de la ciutat. Kúra és un projecte que neix com a alternativa al model de cures assistencialista i institucional instaurat, que acompanya i ajuda les persones cuidadores i les persones dependents. Per altra banda, Jardinet és una cooperativa d'inserció sociolaboral sense ànim de lucre nascuda fa 27 anys i que es dedica al servei de jardineria ecosocial.

Redacció ripollet.cat - JS

PL_KURA I JARDINET_2.jpg