Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte de l'Avinguda del Vallès assenyala unes primeres accions prioritàries

Després de la 7a sessió de cocreació amb entitats, associacions i tècnics, s'aprofundeixen en algunes millores necessàries per convertir l'entorn de l'N-150 en un espai saludable que connecti els diferents municipis de manera inclusiva i amable.

Foto: Avinguda del Vallès (Xarxes socials).
Foto: Avinguda del Vallès (Xarxes socials)

El projecte de la futura Avinguda del Vallès continua el seu camí amb les diverses sessions de cocreació, que aplega entitats, associacions i tècnics dels municipis de Barberà, Cerdanyola, Ripollet i Montcada. Aquest Pla d'Acció Integrat vol convertir l'entorn de la carretera N-150 en un espai que connecti els quatre municipis, sent accessible a la ciutadania, sostenible amb el medi ambient i més amable, inclusiu i saludable. En la 7a sessió, celebrada a finals del mes d'octubre, es van començar a assenyalar i concretar alguns dels punts imprescindibles en el projecte, accions que s'haurien de desenvolupar necessàriament per crear l'Avinguda del Vallès.

Al terme municipal de Ripollet, i concretament al barri de Tiana-Pont Vell, es van proposar algunes accions concretes. Es va assenyalar la necessitat de crear dos nous ponts per sobre de la carretera per unir Ripollet amb Cerdanyola, a més de millorar els accessos al riu. La reurbanització d'alguns carrers i la incorporació de nous carrils bici van ser també assenyalades com accions necessàries. A més, es va determinar que s'hauria de reduir la velocitat de circulació dels vehicles i la presència de vehicles de gran tonatge a l'N-150. Una altra de les accions proposades és transformar sectors industrials obsolets del barri de Tiana-Pont Vell, convertint-los en habitatge assequible, a més d'introduir noves activitats econòmiques. Com a accions complementàries a tot l'entorn urbà de la carretera, s'ha destacat la necessitat d'eliminar infrahabitatges dels barris adjacents, recuperar el comerç local i potenciar els elements patrimonials de Ripollet.

Aquest dilluns, 8 de novembre, es dona la circumstància que Judith Recio Heredia, arquitecta i urbanista de l'AMB, presentarà el projecte al Fòrum Metrolab, un punt de trobada i de reflexió sobre arquitectura que se celebra a Viena (Àustria). Sota el títol Avinguda del Vallès, un procés de cocreació, Judith Recio Heredia explicarà com s'està repensant aquesta gran avinguda, que afecta múltiples administracions públiques i nivells de govern, i com es realitza de forma participativa per respondre les diferents necessitats dels diversos col·lectius.

avinguda valles 01.jpg

Gràfica amb algunes de les accions prioritàries del projecte. Foto: Avinguda del Vallès (Xarxes socials)