Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El programa Orienta ja ha acompanyat 65 persones en la recerca de feina des de novembre passat

L'Ajuntament de Ripollet, a través d'aquest programa que compta amb el suport del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), preveu beneficiar un mínim de 90 persones.

Un total de 65 persones s'han beneficiat des del passat mes de novembre del programa Orienta, un projecte que duu a terme l'Ajuntament de Ripollet, a través de Ripollet Impulsa, amb l'objectiu d'orientar i acompanyar a la inserció laboral a les persones que en prenen part. Aquesta actuació està promoguda i impulsada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, amb fons del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) i les accions són sense cost per a les persones participants. L'objectiu és atendre un mínim de 90 persones en el procés de recerca o millora de feina i, de moment, des del passat mes de novembre, quan es van iniciar les accions, ja s'han atès aquestes 65 persones.

Fins al moment, s'han realitzat un total de 232 tutories individualitzades entre les persones participants i 25 tallers grupals d'orientació laboral, en els quals s'han treballat aspectes com l'alfabetització digital, les competències transversals, els processos de selecció i la motivació. També s'han dut a terme dues accions amb la implicació del teixit productiu, en les quals les persones participants del programa s'han apropat a la realitat de les empreses del municipi, visitant-les i establint vincles per a futures col·laboracions.

El programa també inclou activitats d'enfortiment social, amb l'objectiu de donar a conèixer alguns recursos del municipi d'especial interès per a les persones usuàries i que poden incidir positivament en la millora de la seva ocupabilitat. Una d'aquestes accions ha estat la visita al Centre de Formació de Persones Adultes Jaume Tuset.

Inscripcions encara obertes

Fins al moment, fruit de les diferents accions que s'han realitzat d'orientació i intermediació laboral, s'han produït un total de 10 insercions laborals. S'espera augmentar aquesta xifra, gràcies a l'acompanyament específic que es fa des del programa, el qual finalitzarà el pròxim mes d'octubre.

Les inscripcions encara estan obertes. Aquelles persones interessades a participar en el programa Orienta han d'estar inscrites en el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) i ser demandants d'ocupació en situació d'atur o persones treballadores en situació de precarietat laboral. Poden adreçar-se a l'Oficina de Treball de Ripollet o a Ripollet Impulsa, al carrer de Sant Sebastià 26, al telèfon 935 807 642 o a l'adreça electrònica orientacio@ripollet.cat.

Redacció ripollet.cat - NdP