Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El procés participatiu de la nova Biblioteca Central està a punt d'entrar en la seva darrera fase

Actualment, el procés per definir les necessitats específiques del projecte, serveis i espais de la nova Biblioteca Central, que s'ha de construir a Can Mas, es troba en fase de recepció de propostes i valoració. Fins a l'1 d'abril, es pot continuar responent l'enquesta a ripollet.cat o fer arribar propostes a través del correu o de WhatsApp.

El procés participatiu 'Creixe:ment' de la nova Biblioteca Central de Ripollet encara ja la seva darrera fase. El passat dimarts 15 de març, es va dur a terme la darrera acció oberta a la ciutadania en forma d'un taller obert en el qual van participar més d'una vintena de persones; així com representants de la Diputació de Barcelona i tècnics municipals. El taller, en format presencial, es va dur a terme a l'IE El Martinet i va girar entorn dels valors que ha de transmetre el futur equipament, les activitats que es poden dur a terme i la seva funcionalitat, entre d'altres.

En aquestes últimes setmanes s'han habilitat dos punts mòbils a l'entrada de l'IE El Martinet i al Mercat Municipal, i en els dies que vénen està previst habilitar un tercer punt que es va haver de suspendre fa uns dies a causa de la pluja.

En paral·lel, a la Biblioteca es pot trobar un panell de consulta amb diferents espais i fotografies d'altres biblioteques per tal que la gent pugui inspirar-se marcant quines propostes els agraden més. I al web ripollet.cat continua habilitada l'enquesta en línia, que en aquests moments ja compta amb prop de 500 respostes. Ambdues accions quedaran obertes fins al pròxim 1 d'abril. Com en altres processos participatius, també es podran enviar propostes a través del correu electrònic participa@ripollet.cat i del WhatsApp al 636 289 615.

Un cop valorats tècnicament tots els resultats, a mitjans d'abril està prevista una sessió per poder explicar les propostes recollides. Posteriorment, l'empresa encarregada farà arribar el pla d'usos i l'Ajuntament licitarà el projecte executiu.

Amb la construcció de la Biblioteca Central al barri de Can Mas es busca teixir una xarxa amb la Biblioteca de proximitat que ja existeix al barri de Maragall. L'objectiu és treballar en un equipament modern, adaptat a les singularitats de la ciutat; que sigui referent en l'àmbit lector, però també font d'experimentació, coneixement i creixement.

NdP