Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El portal ripollet.cat assoleix novament el segell InfoParticipa

Amb 51 de 52 ítems, el portal municipal ripollet.cat arriba al 98,08%, incrementant en 4 punts el resultat aconseguit l'any passat.

La Universitat Autònoma de Barcelona celebrarà dilluns vinent, 20 de març, l'acte de lliurament dels segells InfoParticipa 2022, un guardó que atorga el grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

El portal ripollet.cat ha assolit, per segon any consecutiu, el segell InfoParticipa, que avalua la transparència i la qualitat de la informació publicada als webs institucionals sobre els representants polítics, la gestió dels recursos col·lectius i econòmics, la informació sobre el municipi i les eines de participació ciutadana.

Enguany, ripollet.cat ha sumat 2 indicadors més que a l'edició anterior, quedant-se només a un per arribar al 100%: el retiment de comptes del Pla d'Acció Municipal. No s'ha validat, tot i que hi ha part de la informació sol·licitada per la ComSET, a falta de completar el 100% de l'avaluació del PAM de 2022. Aquesta puntuació reflecteix la gran evolució del portal municipal ripollet.cat, renovat el juny de 2021, que l'any 2019 només va obtenir una puntuació del 34,6%.

Avançant com a Govern obert

El segell InfoParticipa forma part d'una de les potes que conformen el Govern Obert: la transparència, l'accés a la informació pública i la participació ciutadana. Aquests principis faciliten l'obertura de la gestió dels assumptes públics a la ciutadania perquè pugui tenir un major coneixement, informació i control sobre les accions públiques.

Així, en aquest mandat, l'Ajuntament de Ripollet ha aprovat altres eines que permeten a la ciutadania intervenir, col·laborar i participar en la gestió pública. És el cas dels nous Reglament Orgànic Municipal i Reglament de Participació, dues normes municipals que ajuden a aproximar la ciutadania i les polítiques públiques.

Quant a eines d'informació i transparència, l'Ajuntament és dels pocs que compta amb un Pla director de comunicació, un document que té per objectiu posar en coneixement de la ciutadania en general els serveis que presta l'organització i les actuacions que duu a terme. En aquesta línia, també s'ha aprovat el Sistema d'integritat institucional, un instrument de caràcter preventiu que articula mecanismes dirigits a millorar la infraestructura ètica de l'Ajuntament, prevenir el frau, la corrupció, així com detectar conflictes d'interès. En conseqüència, un instrument que ha d'ajudar a consolidar la confiança ciutadana en l'administració.

Amb totes aquestes actuacions, l'Ajuntament busca garantir drets fonamentals de la ciutadania com el de la participació o l'accés a la informació, per així esdevenir una administració propera, oberta i transparent.

Redacció ripollet.cat - NdP