Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El portal municipal ripollet.cat aconsegueix el segell Infoparticipa

El guardó, atorgat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), s’ha assolit després de complir amb 49 dels 52 ítems de transparència, arribant al 94%.

L'alcalde de Ripollet, José M. Osuna, ha assistit aquest dilluns, 9 de maig, acompanyat del regidor de Comunicació, Oriol Mor, i de la regidora de Modernització Administrativa, Andrea Guijarro, a l'acte de lliurament dels guardons del Segell Infoparticipa 2021, que l'Ajuntament ha obtingut per primera vegada. Osuna s'ha mostrat molt satisfet per aquest reconeixement, que atorga el grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que és qui elabora els informes d'avaluació i el Mapa Infoparticipa. Així, content per la feina feta, l'alcalde manté l'objectiu d'aconseguir el 100%, tal com va assegurar en roda de premsa. L'informe avalua la transparència i la qualitat de la informació publicada als webs institucionals, sobre els representants polítics, la gestió dels recursos col·lectius i econòmics, la informació sobre el municipi i les eines de participació ciutadana.

L'any passat ja es va fer un salt qualitatiu important, arribant fins al 78,85%, complint 41 indicadors. Amb la posada en marxa de la nova pàgina web, l'equip de govern ja va manifestar la seva intenció de continuar treballant per obtenir el Segell Infoparticipa. Enguany, a través d'un treball conjunt entre Governança i Comunicació, s'ha assolit el Segell Infoparticipa 2021, validant 49 dels 52 ítems de transparència. La regidora de Modernització Administrativa, Andrea Guijarro, va afegir: "Érem molt conscients que aquesta situació l'havíem de revertir, ja que fins al 2020 no assolíem ni el 50% dels indicadors. Volíem avançar en aquest sentit, essent més propers als veïns i veïnes de Ripollet, i una de les formes és garantint un accés a la informació i que aquesta estigui publicada d'una forma clara, senzilla i fàcil".

ripollet-pol-participa-segell-infoparticipa-090522-4.JPG

Alguns dels ítems validats el darrer any es tradueixen en continguts publicats a ripollet.cat, com ara els objectius d'estabilitat pressupostària; informació relativa al personal directiu, assessors i càrrecs de confiança; la publicació de subvencions i dels convenis signats; el cost i característiques de les campanyes i anuncis a mitjans de comunicació, i notícies sobre actuacions de l'oposició. A ripollet.cat també es pot trobar el directori d'entitats, actualitzat; els resultats de la gestió de la valoració de serveis, de les queixes i suggeriments presentades, i la informació de totes les peticions rebudes i les resolucions emeses de les sol·licituds de dret d'accés a la informació pública.

Els tres ítems no assolits, tot i estar publicada la major part de la informació, són l'agenda de l'alcalde, les resolucions judicials i l'execució trimestral del pressupost.

Com va explicar la tinent d'alcalde, "fa temps que treballem en la modernització de la nostra administració, que és una feina transversal, i crec que és visible que estem treballant en aquest sentit, com hem vist amb la nova web, on es poden realitzar més de 70 tràmits, o amb l'ordenança de transparència i administració electrònica que es va aprovar fa uns mesos per Ple". Així, aprofitant el potencial que ofereixen les noves tecnologies, l'Ajuntament busca "fomentar la participació de la ciutadania via electrònica i garantir els seus drets, com l'accés a la informació", amb l'objectiu de ser una administració propera, oberta i transparent.

NdP