Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple Municipal tira endavant el Pla Local de Joventut per als pròxims tres anys

Es tracta d'una eina que busca més implicació i participació del jovent en les polítiques de transformació col·lectiva del municipi. Els interessats poden recuperar el Ple íntegrament a ripolletradio.cat o al canal de Youtube Ripollet TV.

L'Ajuntament de Ripollet va celebrar aquest dijous, 22 de desembre, una nova sessió ordinària del seu Ple Municipal. Els interessats poden recuperar el Ple íntegrament a ripolletradio.cat o al canal de Youtube Ripollet TV.

El primer punt del Ple Municipal que es va votar va ser una modificació de la plantilla del personal funcionari i laboral per al 2023, amb l'amortització d'una plaça laboral d'un treballador que es jubila i la incorporació d'una plaça de funcionari. El punt va aprovar-se amb l'abstenció de Som Ripollet i el PSC, i el vot favorable de la resta de grups municipals.

A continuació, el Ple Municipal va aprovar el Pla de Treball dels Consells Municipals de Cultura i Esports per al 2023, que inclou accions transversals i les línies de treball, fixades pel Consell. Andrea Guijarro, regidora d'Esports, va explicar que algunes d'aquestes línies d'acció són "la incorporació de la perspectiva de gènere en totes les accions impulsades o la integració d'una mirada que contempli tota la diversitat cultural i esportiva del municipi", entre altres. En la seva resposta, Sònia Martín i M. Carmen Gutiérrez, del Partit dels Socialistes, van lamentar la poca participació en els Consells. Els dos punts van tirar endavant amb el vot favorable de Decidim, Ciutadans i el regidor no adscrit, i l'abstenció de Som Ripollet i el PSC. Ambdós plans seran publicats en el portal de la transparència del portal municipal ripollet.cat.

ripollet-ple-221222-02-Andrea-Guijarro.jpg

La regidora Andrea Guijarro, durant la presentació del punt.

El següent punt a debat es va aprovar per unanimitat. Es tracta de la suspensió de llicències d'obres, rehabilitació, enderroc i d'instal·lació o ampliació d'activitats o usos concrets i d'altres autoritzacions dins l'àmbit de l'Espai Pere Quart i entorn de Ripollet, mentre es tramita la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM). La regidora d'Urbanisme, Reyes Muñoz, va indicar que es duu a terme aquesta "interrupció temporal d'obertura de tràmits o atorgament de llicències, per evitar la consolidació d'estructures que després siguin contradictòries amb el PGM que s'ha d'aprovar". Tots els grups municipals van votar-hi a favor.

Adhesió a l'ADF La Serralada 301

Durant el Ple Municipal, es va aprovar per unanimitat l'adhesió de l'Ajuntament a l'Agrupació de Defensa Forestal La Serralada 301, per tal de donar compliment als serveis de vigilància i prevenció pel que fa als rius Ripoll i Sec. Segons el regidor de Medi Ambient, Èric Plata, "l'ADF La Serralada 301 té l'objectiu de la defensa de la natura, amb activitats de vigilància i prevenció, sobretot en el cas d'incendis, que té un ampli coneixement de l'entorn i les seves necessitats, en col·laboració amb la resta de cossos de seguretat i Bombers; per la qual cosa la signatura d'aquest conveni arriba en un moment molt important pel que fa a les accions de recuperació de les lleres dels rius".

Tots els grups municipals van votar a favor. En la seva intervenció, Francisco Javier Tàpia, del grup de Ciutadans, va al·legar: "Ens hauria agradat que el conveni fos més ambiciós, no només se centrés en el riu, sinó també a altres zones verdes i naturals de Ripollet". L'alcalde José M. Osuna va assenyalar que el conveni permet "explorar altres actuacions en el futur segons les necessitats de Ripollet".

També va veure el vistiplau la votació del Pla de Treball 2023 del Consell Municipal de Desenvolupament i Econòmic Local (COMDEL), que fixa els objectius generals de l'àmbit i onze línies de treball específiques. La regidora d'Ocupació i d'Empresa i Comerç, Txell Caler, va indicar en la seva intervenció: "Hem celebrat diverses sessions en l'últim any, buscant projectes que millorin les dades d'ocupabilitat del municipi, hem duplicat el pressupost de l'àmbit, que se situa en dos milions cinc-cents mil euros, hem buscat projectes per millorar la formació, i hem assolit 57 insercions laborals en l'últim any". Malgrat les bones dades, la regidora del PSC, Eva Herrera, va assenyalar que el seu grup municipal trobava "a faltar la part econòmica per veure si és viable mantenir-lo més enllà del 2023, que és quan acaba". El Ple Municipal va aprovar el punt amb l'abstenció de Som Ripollet i el PSC, i el vot favorable de la resta de grups.

Seguidament, es va aprovar, inicialment i per unanimitat, el Reglament de la gestió del Parc Públic Municipal d'Habitatges de Ripollet. Ara restarà en exposició pública.

S'aprova el Pla Local de Joventut 2023-2026

El Ple Municipal va aprovar, amb l'abstenció de Som Ripollet i el Partit dels Socialistes, el Pla Local de Joventut 2023-2026, una eina que prioritza i ordena les polítiques locals de Joventut i busca més implicació i participació del jovent en les polítiques de transformació col·lectiva del municipi. El regidor de Joventut, Pablo López, va explicar que el Pla s'ha elaborat a partir d'un "gran procés participatiu, en el qual hi ha pres part tot l'equip de govern i l'oposició per fer-lo el més transversal possible, és una eina de treball que facilita el seguiment de totes les accions proposades i fer una valoració del rendiment d'aquestes actuacions a l'hora de saber si anem complint els objectius fixats".

ripollet-ple-221222-07-Pablo-Lopez.jpg

El regidor de Joventut, Pablo López, va presentar el Pla Local de Joventut 2023-2026.

El Pla Local de Joventut contempla 57 accions que es divideixen en 4 eixos principals: el desenvolupament vital de les persones, l'àmbit de la salut de les persones joves, el lleure i oci per a joves, i la creació i impuls d'espais de participació per als joves.

Aprovació de les dues mocions

En la part final del Ple Municipal, es van presentar dues mocions que es van aprovar per unanimitat. Per una banda, el Partit dels Socialistes va presentar una moció en la qual reclamava la millora de la planificació, el procés d'admissió, l'oferta formativa de Formació Professional i l'aprenentatge al llarg de la vida a Catalunya. El portaveu del grup socialista, Luís tirado, va presentar la moció: "Volem que es treballi per a una formació professional equilibrada, més tecnològica, innovadora, inclusiva, que promogui la paritat de gènere, molt més moderna i que serveixi d'ascensió social". La moció es va aprovar per unanimitat.

ripollet-ple-221222-08-Luis-Tirado.jpg

El portaveu del PSC, Luís Tirado, va presentar la moció.

La segona moció presentada era del grup municipal de Decidim, per a la incorporació a les escoles i instituts de personal acompanyant a infants amb Diabetis Mellitus de tipus 1 (DMT1). El regidor d'Educació, Oriol Mor, va agrair a les famílies de Ripollet que han impulsat aquesta moció i que "han visibilitzat aquest tema, perquè qui ho pateix són els infants, amb una malaltia greu i crònica, i cal crear protocols per incorporar aquests professionals". Tots els grups municipals van votar-hi a favor.

Canvis en el grup municipal de Ciutadans

Després dels punts d'acord, ha arribat el moment dels precs i preguntes a l'equip de govern. En aquest moment del Ple Municipal, el portaveu de Ciutadans, Josep Gabarra, ha informat que, a partir de la setmana vinent, "hi haurà una transformació en el grup municipal de Ciutadans, es quedarà com a portaveu un magnífic Francisco Javier Tàpia al capdavant del grup, i la Caridad Pérez i jo mateix passarem a ser regidors no adscrits". Josep Gabarra ha justificat aquesta decisió "fruit de la situació a nivell nacional i algunes actuacions en el municipi que no podem compartir, i fruit de la desintegració d'un partit que havia estat a una alçada determinada".

ripollet-pol-gabarra-221222.jpg

El portaveu de Ciutadans, Josep Gabarra, durant la seva intervenció.

El futur portaveu del grup municipal de Ciutadants, F. Javier Tàpia, ha agraït a Gabarra i Pérez "el treball i esforç efectuats des del 2014 que ens vam unir per crear el partit de Ciutadans a nivell local". Tàpia també va indicar que "la representació del partit està garantida fins al pròxim mes de maig".

JS