Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple Municipal escull Joan Casasayas com a jutge de pau titular i tira endavant les ordenances fiscals per al 2024 en l'última sessió de l'any

El Ple Municipal de l'Ajuntament de Ripollet aprova una moció per erradicar la violència masclista als espais públics de participació i una altra per enfortir el finançament dels ens locals. El Ple es pot recuperar a ripolletradio.cat i al canal de Youtube Ripollet TV.

El Ple Municipal de l'Ajuntament de Ripollet, celebrat aquest passat dijous, 21 de desembre, va acomiadar l'any aprovant definitivament les ordenances fiscals de cara a l'any vinent i elegint Joan Casasayas com a jutge de pau titular i Joan Giménez, com a jutge de pau substitut. Les persones interessades poden recuperar el Ple Municipal a ripolletradio.cat o al canal de Youtube Ripollet TV.

L'alcalde de Ripollet, Luis Tirado, va aprofitar l'inici de la sessió plenària per anunciar que, a principis d'any, obrirà la comissaria de la Policia Nacional de Ripollet. Així mateix, també va explicar que la segona fase de reforma del Poliesportiu Municipal finalment es farà amb obra nova, per qüestions de seguretat dels usuaris, i el cost ascendeix fins als 8,6 milions d'euros, a causa d'aquesta nova construcció i per l'encariment dels materials.

A continuació, el Ple Municipal va elegir per unanimitat Joan Casasayas Raduà com a jutge de pau titular de Ripollet i a Joan Giménez Gabarra, com a jutge de pau substitut.

ripollet-ple-231221-2.jpeg

Joan Casasayas, durant la sessió del Ple Municipal.

Tot seguit, el Ple va aprovar definitivament les ordenances fiscals per a l'exercici 2024. La 1a tinenta d'alcalde d'Economia, Eva Herrera, va explicar en l'explicació del punt que s'han desestimat les diverses al·legacions que van presentar els grups municipals del Partit Popular i Decidim, així com la Cambra de Comerç de Sabadell. Els portaveus de Decidim i PP van mostrar durant la seva resposta el seu desacord amb aquest desistiment. Finalment, el punt es va aprovar amb el vot contrari dels grups de l'oposició, PP, Vox i Decidim, i el vot favorable de l'equip de govern, ERC i PSC.

ripollet-ple-231221-3.jpeg

Apartat de les mocions

En el Ple Municipal de desembre, es van presentar tres mocions. La primera moció debatuda va ser presentada pel grup municipal de Decidim i reclamava l'erradicació de les violències masclistes en els espais de participació institucional, cultural, esportiva i social. La portaveu de Decidim, Txell Caler, va explicar en la seva presentació que la moció és conseqüència de "l'arribada de l'extrema dreta al Ple de Ripollet, no podem permetre la desqualificació, intimidació o humiliació cap a les dones o el col·lectiu LGTBI en els espais de diàleg i debat, emparant-se en la llibertat d'expressió". El punt es va aprovar amb el vot a favor del Partit dels Socialistes, Decidim i Esquerra Republicana, l'abstenció del Partit Popular i el vot en contra de Vox.

ripollet-ple-231221-5.jpeg

També va tirar endavant la moció sobre el finançament dels ens locals, presentada pel PSC, que insta el Congrés, el Senat, el Parlament de Catalunya i els Governs de l'Estat i de la Generalitat, a una reforma estructural que asseguri el finançament dels ens locals. El regidor del PSC, Diego Puig, va explicar en la presentació de la moció que "cal abordar de forma definitiva un finançament dels diferents territoris de l'Estat més transparent i just, que acabi amb l'actual dèficit fiscal de Catalunya". La moció aposta per impulsar taules de negociació, tant amb el govern català com amb l'espanyol, per establir les bases d'aquest nou finançament local. El punt va comptar amb l'abstenció del PP i Vox, i el vot a favor d'ERC, Decidim i Partit dels Socialistes.

ripollet-ple-231221-6.jpeg

Els punts de debat del Ple Municipal van acabar amb el rebuig de la moció presentada pel grup municipal del Partit Popular per a l'estalvi i la millora de recollida d'escombraries, retirant el tancament electrònic dels contenidors. El portaveu del PP, Víctor Diéguez, va argumentar que "la utilització de contenidors tancats electrònicament suposa donar raons a qui no fica les escombraries dins i suposa a més nombroses despeses pagades per tothom", i que els contenidors sense tancament electrònic desincentivaria l'incivisme i el vandalisme. El text va comptar amb els vots favorables de Vox i PP, i el vot en contra de tota la resta de grups.

ripollet-ple-231221-7.jpeg

El Ple Municipal va posar el seu punt final amb l'apartat de precs i preguntes a l'equip de govern.

Redacció ripollet.cat – JS