Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple Municipal de març serà el primer que se celebrarà sota el paraigua del nou ROM

Les principals novetats del nou Reglament Orgànic Municipal (ROM) seran les audiències als veïns i veïnes de Ripollet prèvies al Ple i la incorporació de les sessions i vots electrònics en cas de baixa maternal o malaltia greu.

El Ple ordinari del mes de març, que se celebrarà el pròxim dijous 31, serà el primer que funcionarà amb la nova normativa establerta pel Reglament Orgànic Municipal (ROM), la norma que regula el funcionament del consistori, del Ple Municipal i dels drets i deures dels regidors i regidores que l'integren.

Aprovat inicialment durant el Ple del 30 de setembre de 2021 i, definitivament, el 27 de gener de 2022, després de les al·legacions presentades pel regidor no adscrit, Eugeni Montanuy, el nou ROM, que substitueix l'aprovat l'any 2005, presenta una actualització que va més enllà dels canvis normatius i que també s'adapta a la nova realitat, especialment dels darrers dos anys, amb la situació sanitària de pandèmia per la COVID-19.

Principals modificacions

El text del nou Reglament Orgànic Municipal crea l'audiència prèvia a la celebració de cada Ple Municipal. En aquesta audiència, les veïnes i veïns de Ripollet podran formular preguntes a les regidores i regidors. Hauran de fer la petició per escrit, com a màxim, el divendres abans de cada Ple, especificant la temàtica de la pregunta. Els regidors i regidores podran respondre en el moment o, en el cas que no pugui ser així, es farà per escrit en un termini màxim de 20 dies. Aquest espai d'audiència prèvia complementa el que preveu el reglament de Participació en finalitzar la sessió plenària, un espai de preguntes que poden fer les persones assistents al Ple per aclarir qüestions plantejades en el transcurs de la sessió.

També es modifica l'apartat de precs i preguntes de les sessions plenàries, permetent que els regidors de l'oposició repreguntin o demanin aclariments una vegada els representants del Govern Municipal hagin respost.

El nou text del ROM també preveu l'assistència telemàtica i el vot electrònic per a les regidores i regidors del Ple que estiguin de baixa per maternitat o que es trobin en situació de malaltia greu acreditada, així com la celebració sempre telemàtica, tant de la comissió especial de comptes com de les comissions informatives prèvies al Ple.

NdP