Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple Municipal de l'Ajuntament aprova per unanimitat un projecte de remodelació de voreres al barri de Tiana i Pont Vell

El punt es va incloure d'urgència i va rebre el vot favorable de tots els grups municipals i del regidor no adscrit. Tindrà un cost total de 773.741,77 euros, que permetran refer i ampliar voreres en nombrosos punts i reasfaltar els carrers Verge de Montserrat i Nostra Sra. dels Àngels. El Ple municipal es pot tornar a escoltar i veure al web ripolletradio.cat i al canal de Youtube Ripollet TV.

El Ple Municipal de l'Ajuntament de Ripollet, celebrat aquest dijous, 25 de novembre, va començar amb un minut de silenci en record a les víctimes de la violència masclista. El nombrós públic que es va donar cita a la sala de plens per seguir presencialment el Ple Municipal es va alçar dels seus seients, juntament amb els regidors del consistori. Després dels primers punts de tràmit, el Ple va aprovar per unanimitat la ratificació per dissoldre la Mancomunitat de Municipis de Cerdanyola, Ripollet i Montcada i Reixac. Els tres governs municipals ja havien mostrat la seva voluntat de dissoldre l'ens i fonamentar la seva col·laboració mitjançant fórmules i tràmits més simples, àgils i eficients.

ripollet-ple-211125-01.jpg

Imatge del minut de silenci en record de les víctimes de la violència masclista.

El següent punt de l'ordre del dia també es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups municipals i el regidor no adscrit. Es tractava de l'aprovació inicial de la modificació del Pla General Metropolità (PGM) per a la regulació d'usos recreatius a Ripollet. Amb aquesta modificació, es vol limitar la implantació d'establiments de joc d'atzar i apostes. Tot seguit, es van aprovar diferents disposicions per a la resolució del contracte que mantenia l'Ajuntament amb l'empresa Aubarel, constructora de l'aparcament soterrat al parc del riu Ripoll.

Durant el Ple es van incloure alguns punts d'urgència. Un d'ells era una modificació de crèdits per valor de 624.811,13 euros, per amortitzar préstecs pendents. L'acord es va aprovar amb les abstencions de Ciutadans i PSC, i el vot favorable de Decidim, Som Ripollet i el regidor no adscrit.

Millora de voreres al barri de Tiana i Pont Vell

El següent punt que es va debatre, que també es va incloure d'urgència, va ser l'aprovació inicial d'un projecte de remodelació, millora i manteniment de voreres al barri de Tiana i Pont Vell. L'alcalde José M. Osuna va presentar el projecte, que va definir com a "un pla molt ambiciós, en el qual fa temps que s'hi treballa". El projecte preveu la creació i ampliació de diverses voreres al barri, així com el reasfaltatge dels carrers Verge de Montserrat i Nostra Sra. dels Àngels. Així doncs, es crearà una vorera a la carretera de Barcelona des del c. de Blasco Ibáñez fins a la sortida de la ciutat, un tram que "es troba en mal estat de pavimentació, el que servirà per augmentar la seguretat dels vianants". També es millorarà i ampliarà la vorera al c. Verge de Montserrat, entre els carrers de Ramon i Cajal i Sant Pere, una millora llargament reclamada pels veïns. El projecte preveu altres millores a més carrers del barri.

ripollet-ple-211125-04.jpg

L'alcalde José M. Osuna, presentant el projecte.

El projecte es va aprovar per unanimitat. Luís Tirado, portaveu del grup municipal del PSC, va recordar que Tiana i Pont Vell és "un dels barris més degradats, que necessita més inversions en tots els àmbits i, en molts casos, s'ha de treballar conjuntament amb Cerdanyola". Per la seva banda, Francisco Javier Tapia, en representació a Ciutadans, va reclamar que aquest projecte i les seves millores incloguin el soterrament de les línies elèctriques en els carrers que es reformaran.

Després d'aquesta aprovació inicial i, segons les previsions de l'equip de govern, durant el segon trimestre del 2022 es podria iniciar la licitació del projecte. Si fos així, l'alcalde va assenyalar que, durant la segona meitat de l'any 2022 les obres podrien començar a executar-se.

Mocions amb motiu del 25N

En l'apartat de les mocions, es van presentar i aprovar per unanimitat dues mocions en relació amb el 25N-Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, presentades per Decidim i el Partit dels Socialistes, a les quals s'hi van afegir la resta dels grups municipals i el regidor no adscrit.

ripollet-ple-211125-03.jpg

El grup municipal del PSC, durant el Ple.

Per últim, es va rebutjar la moció presentada pel Partit dels Socialistes per la lluita contra el canvi climàtic, de suport al Pacte Verd Europeu i de rebuig a la moratòria de la Generalitat respecte a les plantes de valorització energètica i la seva ampliació. La moció va rebre el vot favorable de Som Ripollet, Ciutadans i el mateix PSC, l'abstenció del regidor no adscrit i el vot contrari de Decidim. El regidor Èric Plata va explicar que el grup municipal de Decidim dona suport a aquesta moratòria, i prefereix apostar per la recollida selectiva de residus, com el porta a porta que es vol implantar pròximament a Ripollet. Davant de l'empat en la votació, el vot de qualitat de l'alcalde va declinar la moció.

Precs i preguntes

En l'apartat de precs i preguntes, el PSC va tractar el canvi de model en el servei de monitoratge del gimnàs del Poliesportiu i de l'Escola Municipal de Música. Els socialistes també van insistir que els manca informació sobre els sous del Govern.

JS