Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple Municipal continua endavant amb la gestió pública dels aparcaments municipals

El Ple Municipal de l'Ajuntament de Ripollet va aprovar dijous passat, 26 d'octubre, l'aprovació de l'expedient per canviar la gestió del servei de vigilància i control d'accés als aparcaments municipals, concretament als pàrquings de la plaça del Molí i del parc del riu Ripoll, i les modificacions del servei de vigilància de la zona d'aparcament amb control horari, com ara a les rambles de Sant Esteve i Sant Jordi, que recauran en l'empresa pública Genera. El Ple Municipal es pot recuperar a ripolletradio.cat i al canal de Youtube Ripollet TV.

El Ple Municipal celebrat dijous passat, 26 d'octubre, va fer un pas més en la gestió pública dels aparcaments municipals de la plaça del Molí i el parc del riu Ripoll, amb l'aprovació de l'expedient que en dona el vistiplau, i aposta per la gestió a través de l'empresa pública Genera. Les persones interessades poden recuperar el Ple Municipal a través de ripolletradio.cat o al canal de Youtube Ripollet TV.

El Ple Municipal de l'Ajuntament de Ripollet va començar amb una declaració de partits, en suport a Palestina i de condemna de les accions d'Israel i els atacs de Hamàs, que havien signat els grups municipals del PSC, Decidim i ERC. L'alcalde de Ripollet, Luis Tirado, va ser l'encarregat de llegir el text, que també reclama negociacions per trobar una sortida política al conflicte, reconeixent els dos estats. "L'Ajuntament de Ripollet condemna amb la màxima fermesa els atacs múltiples i indiscriminats per part de Hamàs, així com condemnem amb la mateixa fermesa la resposta en forma de setge de l'Estat d'Israel sobre la població palestina a la zona de Gaza; una violència que com sempre recau en última instància sobre la població i la societat civil dels dos territoris", assenyala la declaració.

ripollet-ple-231026-2.jpeg

Abans del primer punt del dia, l'alcalde Luis Tirado va llegir un escrit en el qual, arran de l'intens debat que es va dur a terme en l'anterior Ple Municipal extraordinari, demanava disculpes si algun representant polític s'havia sentit ofès per alguna de les seves paraules; tanmateix, remarcava que cap de les seves reclamacions va ser de caràcter personal i va lamentar les acusacions que va rebre. Finalitzava el seu parlament, recordant que tots els regidors que formen el Ple Municipal tenen el dret de defensar la seva postura amb respecte cap a la resta.

El primer punt del Ple Municipal que es va debatre va ser la baixa del consistori de l'Associació de Municipis per a l'Aigua Pública (AMAP), una decisió que s'ha pres per part de l'equip de govern, ja que és l'Àrea Metropolitana (AMB) qui té les competències en aquest àmbit. El punt es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups, a excepció de Decidim, que va votar-hi en contra.

ripollet-ple-231026-4.jpeg

El següent punt que va tirar endavant va ser la modificació dels dos representants polítics de la comissió de valoració de llocs de treball, creada el passat mes d'abril, que seran la regidora de Serveis a les Persones, Sonia Martín, i la regidora de l'Àrea de Promoció Econòmica, Eva Herrera. La modificació s'ha realitzat, ja que les dues places de representació requeien en la mateixa persona, Sonia Martín. El punt es va aprovar amb els vots favorables de l'equip de govern, Partit dels Socialistes i Esquerra Republicana, i l'abstenció de la resta de grups de l'oposició, Decidim, Vox i PP.

A continuació, es va debatre l'aprovació de l'expedient pels canvis en la gestió del servei de vigilància i control d'accés als aparcaments municipals, concretament als pàrquings de la plaça del Molí i del parc del riu Ripoll, així com les modificacions del servei de vigilància de la zona d'aparcament amb control horari, com ara a les rambles de Sant Esteve i Sant Jordi. Uns serveis que recauran en l'empresa pública Genera. El punt va rebre els vots favorables d'ERC, Decidim i PSC, i l'abstenció de Partit Popular i Vox. El portaveu de Vox, Argyris Hortas, va explicar la seva abstenció assegurant que "les mesures preses acabaran afectant negativament els comerços de la zona, unes decisions que són més recaptatòries que dissuasòries, ja que no afavoriran la rotació dels vehicles, i hi ha molta gent gran que es veurà exclosa a causa de l'ús de l'aplicació EasyPark". El regidor de Serveis Municipals, Manuel Parra, li va respondre: "No és veritat que no afavoreixi els comerços, al contrari els beneficiarà molt, gràcies a la rotació de vehicles, sobretot a la zona de la rambla; i recordem que el control del temps d'aparcament estarà compartit entre l'app i el sistema anterior, posant un rellotge o un tros de paper indicant l'hora d'arribada a la part interior del vidre davanter del cotxe".

ripollet-ple-231026-6.jpeg

El regidor de Serveis Municipals, Manuel Parra, durant el debat.

Tot seguit, es va votar una transferència de crèdit i una modificació de pressupost per tal de proveir provisionalment a l'entitat Ripollet Costums i Tradicions d'una subvenció de 47.000 euros, per realitzar la Cavalcada de Reis d'enguany. El punt va aprovar-se amb els vots favorables del Partit dels Socialistes, Decidim, i Esquerra Republicana, i l'abstenció de Vox i Partit Popular. El portaveu del PP, Víctor Diéguez, va lamentar que encara no estigui constituït: "Ens hauria agradat que el Consell Municipal de Cultura ja estigués en marxa per tractar temes com aquest, perquè ens hauria permès entrar més al detall i poder opinar sobre les diferents partides que impliquen aquesta subvenció". La regidora d'ERC, Lurdes Serra, i la 1a tinenta d'alcalde, la socialista Eva Herrera, li van respondre que els consells municipals estan en procés de constitució i ben aviat començaran les seves reunions. Per la seva banda, la representant de Decidim, Andrea Guijarro, va indicar els motius del seu vot favorable: "Sempre hem apostat perquè sigui una entitat del municipi la que impulsi la Cavalcada de Reis; en tenim plena confiança, per la seva àmplia experiència i la seva dedicació i esforç ens han demostrat al llarg dels anys que són la millor opció".

ripollet-ple-231026-18.jpeg

La regidora de Decidim, Andrea Guijarro, durant el seu parlament al Ple.

Per acabar, en l'apartat de les mocions, el grup municipal de Decidim va presentar una moció de suport a Palestina i de condemna a les accions militars d'Israel de les últimes setmanes. El Ple Municipal, que havia començat amb una declaració en aquest sentit, va rebutjar la moció amb els vots a favor de Decidim i ERC, i els vots en contra del PSC, Vox i PP.

Redacció ripollet.cat - JS

ripollet-ple-231026-3.jpeg