Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple Municipal aprova una bonificació del 25% en la taxa d'escombraries pel bon ús del Ripollet Aporta

Podran sol·licitar aquesta reducció de la taxa les persones que utilitzin el contenidor d'orgànica un cop per setmana com a mínim, i dipositin el rebuig amb la bossa correcta un cop per trimestre. El Ple es pot recuperar a ripolletradio.cat i al canal de Youtube Ripollet TV.

L'Ajuntament de Ripollet va celebrar el passat 27 d'octubre una nova sessió del Ple Municipal, que es pot recuperar a ripolletradio.cat i al canal de Youtube Ripollet TV. El Ple Municipal va començar amb l'aprovació per unanimitat del primer Pla director de comunicació de l'Ajuntament de Ripollet, per al període 2022-2023. Es tracta d'un document estratègic que vol ser una eina de transparència, participació i govern obert.

Tot seguit, es va aprovar una modificació de crèdits per fer front a diverses despeses. Es destinaran 678.930,23 € per fer front a l'increment del cost del projecte de remodelació del Poliesportiu, i 150.000 euros a l'increment del subministrament de gas a les instal·lacions esportives. El punt també incloïa 23.181,75 € que es destinaran als semàfors instal·lats al vial del riu Ripoll i a una transferència a la Diputació en concepte del Pla d'accessibilitat a edificis municipals i via pública. La major part de les despeses es faran front amb els romanents de tresoreria. El punt es va aprovar amb el vot favorable de Decidim i el regidor no adscrit, i l'abstenció de la resta de grups.

ple municipal 05.jpg

El Ple Municipal també va tirar endavant la creació d'una nova taxa d'utilització de la via pública que hauran de fer front les empreses subministradores per les seves infraestructures d'energia, gas, aigua i hidrocarburs. A més, es va aprovar una bonificació del 25% de la taxa d'escombraries municipal, pel bon ús del sistema Ripollet Aporta. Ho podran sol·licitar les persones que utilitzin el contenidor d'orgànica un cop per setmana com a mínim, i dipositin el rebuig amb la bossa correcta un cop per trimestre. El punt es va aprovar, inicialment, amb el vot de qualitat de l'alcalde, amb el suport de Decidim i el regidor no adscrit, i el vot contrari del PSC, Ciutadans i Som Ripollet.

També amb el vot de qualitat de l'alcalde, va tirar endavant la normativa reguladora dels criteris que s'aplicaran a la paga de productivitat del personal al servei de l'Ajuntament de Ripollet. Van votar en contra Som Ripollet, Ciutadans i el Partit dels Socialistes. A continuació, el Ple Municipal va aprovar, definitivament, el Reglament regulador del servei de gestió de residus municipals a Ripollet Ripollet Aporta, que ja s'havia aprovat inicialment el mes de maig i un cop desestimades, pels serveis jurídics, les al·legacions rebudes. El punt es va aprovar, amb el vot de qualitat de l'alcalde, Decidim i el regidor no adscrit, i el vot contrari de PSC, Cs i Som Ripollet.

Seguidament, pràcticament tots els grups municipals van votar a favor de l'adhesió de l'Ajuntament de Ripollet al Pla supramunicipal d'acció per a la millora de la qualitat de l'aire del Vallès Occidental amb període de vigència 2021-2025, una eina sorgida del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Som Ripollet s'hi va abstenir i la resta hi va votar a favor. També es va aprovar, definitivament i per unanimitat, el Reglament d'organització i funcionament de la Taula Feminista de Ripollet, un cop estimades les dues al·legacions del Comitè de Dones i acceptada la participació de col·lectius que no estiguin constituïts com a entitats.

ple municipal 10.jpg

Quatre mocions aprovades

En l'apartat de les mocions, el Ple Municipal va aprovar per unanimitat la moció presentada pel Partit dels Socialistes per a la conservació i manteniment de l'arbrat viari de Ripollet, que contempla, entre altres acords, la creació d'una ordenança reguladora i un pla director fins al 2033. També va prosperar per unanimitat l'altra moció presentada pel PSC, per la qual l'Ajuntament de Ripollet s'adhereix a la commemoració anual del 31 d'octubre com a Dia de Record i homenatge a totes les víctimes del cop d'estat militar, la Guerra Civil i la Dictadura.

El Ple Municipal va tirar endavant la moció presentada per Decidim per a la reindustrialització del terreny de l'antiga Sintermetal. L'Ajuntament es compromet així a mantenir la qualificació dels terrenys com a sòl industrial. Som Ripollet i PSC hi han votat en contra. L'altra moció presentada per Decidim va rebre tots els vots dels grups municipals, en la qual es donava suport a les dones iranianes, i es condemna l'assassinat de la kurda Mahsa Amini a mans de la policia de la moral de l'Iran i qualsevol altra forma de tortura, així com l'obligatorietat del vel.