Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple Municipal aprova per unanimitat una moció reclamant més finançament de les escoles bressol per part de la Generalitat

Durant la sessió del Ple Municipal del passat 28 d'abril també es van aprovar la constitució i els reglaments de la Taula LGTBI i la Taula Feminista de Ripollet. El Ple Municipal es pot recuperar a ripolletradio.cat i al canal de Youtube Ripollet TV.

L'Ajuntament de Ripollet va celebra dijous passat, 28 d'abril, la sessió ordinària del Ple Municipal del mes d'abril. Les persones interessades poden recuperar l'emissió del Ple al web ripolletradio.cat i al canal de Youtube Ripollet TV.

Després dels primers punts de tràmit, es va aprovar per unanimitat una declaració institucional de lluita contra el frau, amb la qual els representants polítics i el consistori es comprometen a prevenir i perseguir el frau i la corrupció. Seguidament, es van aprovar també amb els vots favorables de tots els grups municipals i el regidor no adscrit una modificació urbanística d'una parcel·la ubicada al carrer Calvari. Així com es va aprovar per unanimitat una donació econòmica per part de l'entitat Celler Cooperatiu de més de 17.000 euros, repartida en dues partides, que serviran per promocionar i fomentar el cooperativisme a la ciutat.

Tot seguit, es van aprovar unes modificacions en les bases del pressupost municipal, que va explicar la 1a tinenta d'alcalde d'Economia, Pilar Castillejo. La regidora va explicar que el punt més destacat d'aquestes modificacions és la introducció d'un reglament que regularà les aportacions que rebin els grups polítics en el seu exercici i les despeses que els genera la seva activitat política. "Aportarem transparència cap a la ciutadania respecte a les aportacions que reben els grups municipals de la corporació i les despeses que generen, és a dir l'ús que en fan dels diners que transfereix l'Ajuntament", va assenyalar la regidora Pilar Castillejo. El punt va rebre el punt favorable de tots els grups municipals.

ripollet-ple-220428-8.JPG

El Ple Municipal va donar la seva conformitat a la compatibilitat que tenen dos treballadors públics per poder exercir altres activitats laborals fora de la seva tasca al consistori, sempre que no interfereixi en la seva activitat principal. També es va aprovar per unanimitat una modificació en el reglament d'ajudes en l'àmbit de Serveis Socials. La 2a tinenta d'alcalde, Reyes Muñoz, va explicar que s'inclourien en aquest reglament el transport adaptat i la targeta moneder. "A més, es modificarà els ajuts dels casals d'estiu que, en lloc d'atorgar-se un tant per cent, a partir d'ara serà un import concret i, per últim, es canviarà el reglament perquè aquestes modificacions en el futur es puguin aprovar per Junta de Govern, per agilitzar els tràmits", va destacar Reyes Muñoz. El punt es va aprovar per unanimitat.

Aprovació de les taules LGTBI i Feminista

Els següents punts de l'ordre del dia que es van aprovar van ser la creació de la Taula LGTBI i la Taula Feminista de Ripollet, i els seus respectius reglaments. Es tracta de dos nous òrgans de participació sectorial, que tindran la funció d'assessorar, coordinar i debatre propostes en el seu àmbit d'actuació, potenciant encara més la participació ciutadana.

ripollet-ple-220428-37.jpg

El regidor de Polítiques LGTBI, Fran Sánchez, va explicar en la seva exposició que, amb la Taula LGTBI "es continuarà avançant en aquestes polítiques LGTBI municipals, amb una taula participativa perquè les propostes que surtin d'ella pugui dur-se a terme, no només des de l'Ajuntament sinó també des d'aquest òrgan". Per la seva banda, la 3a tinenta d'alcalde de Feminismes, Txell Caler, va indicar que amb la Taula Feminista "es formalitza un espai participatiu, que es dota de les eines legals i la rigorositat que es mereix, un espai on es doni veu a les dones, on es debati, es proposi, s'elaborin plans de treball i des d'on es creï una xarxa de sororitat feminista que treballi per erradicar les desigualtats entre dones i homes a Ripollet". La regidora va assenyalar que "és absolutament necessària, sobretot en aquests moments d'avanç feixista en què s'arriben a qüestionar temes tan inqüestionables com la violència masclista". Totes dues taules participatives i els seus reglaments es van aprovar amb el vot a favor de tots els grups municipals.

Un millor finançament de les escoles bressol

En últim lloc, el Ple va votar l'aprovació d'una moció presentada pel grup municipal de Decidim Ripollet sobre el finançament de les escoles bressol municipals, en la qual es critica la continuada reducció d'aportacions per part de la Generalitat en els darrers anys. La moció reclama una major aportació per part de la Generalitat en el finançament de les escoles bressol públiques. En la seva exposició, el regidor d'Educació, Oriol Mor, va explicar que "l'Ajuntament es fa càrrec d'una part important de les despeses de les escoles bressol, assumint uns serveis que hauria de prestar la Generalitat de Catalunya, però que ha patit retallades en els darrers anys". Tal com va explicar el regidor, la moció critica que "s'anuncia la gratuïtat per al curs vinent de P2 sense comptar ni dialogar amb els ajuntaments, amb una aportació menor de la qual es va pactar el 2008, ja que ara s'anuncien 1.600 euros per plaça, quan el 2008 s'havien pactat 1.800 euros". La moció reclama una escola inclusiva, amb una major dotació de personal de suport, amb un finançament equitatiu arreu de Catalunya i amb places públiques suficients, creant noves aules si és necessari.

ripollet-ple-220428-39.jpg

En la intervenció dels grups de l'oposició, la regidora del PSC Sònia Martín va indicar que "en el model establert durant els mandats a la Generalitat dels presidents Maragall i Montilla es va apostar per un cofinançament a tres parts entre Generalitat, ajuntaments i famílies, un model que no es va respectar durant els següents governs dels anys del procés independentista, incomplint i involucionant respecte al salt endavant que van liderar els governs del progrés dels presidents socialistes". La moció es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups municipals i del regidor no adscrit.

ripollet-ple-220428-4.JPG

Precs i preguntes

En el punt de precs i preguntes, el Partit dels Socialistes va mostrar la seva inquietud vers la celebració de la festa del Corpus del pròxim 19 de juny, i va demanar explicacions sobre les negociacions amb l'entitat Cultura i Tradició que se n'ocupa. Així mateix, el PSC també va preguntar, entre altres qüestions, sobre l'estat de les obres al parc infantil de la plaça del Molí, aturades des de fa un temps.

En les respostes de l'equip de govern, el regidor de Patrimoni Sergio Linares va explicar que s'havien reunit amb l'entitat en diverses ocasions durant l'últim any, amb la proposta d'organitzar conjuntament la festivitat. Finalment, l'entitat havia mostrat la seva intenció d'organitzar-la amb el suport de la Federació de Catifaires de Catalunya, que l'ajudaria econòmicament. Mostrant el seu respecte a aquesta decisió, el regidor Sergio Linares no va tancar la porta a tornar-se a reunir amb l'entitat si necessitaven l'ajuda del consistori.

ripollet-ple-220428-2.JPG

Per últim, l'alcalde de Ripollet, José M. Osuna, va indicar que està a punt d'esgotar-se el termini perquè es pugui rescindir definitivament el contracte amb l'empresa encarregada de les obres de la plaça del Molí, cosa que permetrà tornar a licitar els treballs i adjudicar-los per acabar-los al més aviat possible. Segons va explicar, s'han d'esgotar els terminis burocràtics per poder avançar en aquest sentit, però l'Ajuntament ha estat fent feina aquests darrers mesos, en el sentit de valorar les actuacions pendents, fer una prospecció del mercat i parlar amb proveïdors, entre altres, per tal d'accelerar tot el procés quan això sigui possible.

JS