Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple Municipal aprova per unanimitat una moció que reclama a Endesa l'actualització de les seves instal·lacions

La moció presentada per Ciutadans va rebre el vot favorable de tots els representants de l'Ajuntament de Ripollet, arran dels talls de llum que es pateixen a la ciutat en les darreres setmanes. El Ple es pot recuperar a ripolletradio.cat i al canal de Youtube Ripollet TV.

Els repetitius talls de llum que ha patit Ripollet en les darreres setmanes ha desembocat en què, durant el Ple Municipal de l'Ajuntament celebrat dijous d'aquesta setmana, 29 de setembre, s'aprovés per unanimitat una moció presentada pel grup municipal de Ciutadans en la qual es reclama que Endesa renovi en tot allò que pugui les seves instal·lacions, així com que faciliti l'accés al subministrament als veïns i veïnes en situació més vulnerable. La moció també demana que els cossos de seguretat col·laborin més estretament per acabar amb els cultius il·legals de marihuana, que a vegades punxen la línia elèctrica i provoquen la saturació del servei amb els consegüents talls de llum. El Ple Municipal es pot recuperar a ripolletradio.cat i al canal de Youtube Ripollet TV.

ripollet-ple-220929-3.jpeg

El Ple Municipal va començar amb l'aprovació per unanimitat del Compte General de l'exercici 2021, integrat pels comptes de l'Ajuntament de Ripollet i de Genera Mitjà Propi Ripollet. L'alcalde José M. Osuna va assenyalar que el consistori es troba en un bon estat de salut financera, però es va mostrar prudent davant la situació econòmica internacional. Així mateix, també es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups municipals l'actualització de preus aprovada pel Departament d'Educació dels menjadors escolars dels centres educatius públics d'infantil i primària.

El següent punt que es va aprovar per part del Ple Municipal va ser una modificació de partides per destinar uns 12.000 euros als programes de reactivació econòmica i programes ocupacionals que duu a terme Ripollet Impulsa. En el mateix punt, es va aprovar una partida d'uns 365.000 euros per fer front a l'encariment de les obres de construcció del nou Arxiu Municipal. L'alcalde José M. Osuna va assegurar que "s'ha treballat amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona i l'empresa constructora per ajustar costos i que l'impacte econòmic per al consistori sigui el menor possible", però admetia la pujada de preus dels materials. Tots els grups municipals van votar a favor, encara que el portaveu del Partit dels Socialistes, Luís tirado, va mostrar la seva preocupació: "Al final, l'obra de l'Arxiu costarà més de 2 milions d'euros, una situació que considerem que és preocupant".

ripollet-ple-220929-6.jpeg

Tot seguit, es va aprovar també per unanimitat una altra modificació de partides per valor de 21.000 €, que serviran per atendre l'augment de la partida destinada a la festivitat de Reis 2022-2023, que organitza Ripollet Costums i Tradicions. El PSC, a través de Ramon Martos, va expressar el seu desig que es plasmin "més convenis amb entitats per a potenciar activitats culturals singulars i repetitives, i que les associacions no hagin de demanar les ajudes per concurrència; en aquest sentit, trobem a faltar ajudes en la mostra de catifes de Corpus". L'alcalde va assenyalar que s'està treballant en aquest sentit, i que en els mesos vinents es veuran avenços en aquest sentit.

Seguidament, es va acordar la nul·litat de ple dret del Decret d'Alcaldia del 26 d'agost, sobre l'aprovació el Reglament intern de les Ajudes socials i ajudes per estudis per al personal funcionari i laboral d'Ajuntament de Ripollet, donat que s'ha d'aprovar per Ple. El punt va comptar amb les abstencions del PSC, Ciutadans i Som Ripollet, i el vot favorable de Decidim i el regidor no adscrit.

ripollet-ple-220929-8.jpeg

El següent punt es va tornar a aprovar per unanimitat. Es tractava de la modificació del Reglament regulador del Servei de les Escoles Bressol Municipals de Ripollet, d'acord amb la proposta de la Comissió d'Estudi, amb l'objectiu de millorar el seu funcionament. El regidor d'Educació, Oriol Mor, va explicar que "s'incorporen diverses millores, després d'analitzar l'experiència dels darrers tres anys des de la municipalització de les escoles bressol". Entre les diverses modificacions, es va aprovar incorporar la figura de direcció a cadascuna de les dues escoles bressol i que no sigui compartida com fins ara.

Dues mocions aprovades

Durant el Ple Municipal de dijous passat, es van presentar dues mocions que van prosperar. Per una banda, es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups municipals una moció relativa als talls del subministrament d'energia elèctrica, per connexions a la xarxa sense contracte i, en alguns casos, relacionades amb el cultiu il·legal de marihuana a Ripollet. La moció, presentada per Ciutadans, va ser llegida per Caridad Pérez i el text assenyalava que "Endesa participi de forma activa en la difusió i posada en pràctica d'una cultura energètica social facilitant l'accés als contractes de llum de la població més vulnerable". El text també demana la renovació de les instal·lacions i una col·laboració més estreta entre Mossos d'Esquadra i Policia Local en l'erradicació del cultiu il·legal de marihuana.

ripollet-ple-220929-9.jpeg

Per altra banda, també va tirar endavant una moció presentada pel regidor no adscrit, Eugeni Montanuy, per l'aprovació del Manifest de l'Acord Social per l'Amnistia i l'Autodeterminació. El text demana l'acceptació de "l'amnistia entesa com a solució col·lectiva i integral per a totes les persones exiliades, encausades i represaliades, i l'autodeterminació entesa com un marc de resolució democràtica basat en el respecte a l'exercici de la lliure determinació de la societat catalana". La moció es va aprovar amb el vot favorable de Decidim i el vot en contra de Som Ripollet, Ciutadans i Partit dels Socialistes.

ripollet-ple-220929-10.jpeg

Precs i preguntes

En el moment de precs i preguntes dels grups de l'oposició, la portaveu de Som Ripollet, Melodi López, va demanar "que s'instal·li un punt lila al Poliesportiu per tal de vetllar per la seguretat de totes les usuàries en l'àmbit esportiu".

Així mateix, el portaveu de Ciutadans, Josep Gabarra, va expressar la seva preocupació perquè als terrenys de Mas Duran, al terme municipal de Montcada i Reixac, es duen a terme activitats amb armes de foc, "unes activitats que poden ser perilloses per als nombrosos veïns de Ripollet i Montcada que passegen per aquest espai natural, que és un pulmó verd entre les dues ciutats". Ciutadans va demanar a l'equip de govern de presentar una queixa formal a la Generalitat.

ripollet-ple-220929-4.jpeg

En el tram final del Ple Municipal, la regidora de Serveis Municipals, Pilar Castillejo, i l'alcalde de Ripollet, José M. Osuna, van fer avaluació del nou servei de recollida de residus Ripollet Aporta arran de dues preguntes que van plantejar Ciutadans i el PSC, i quatre veïns i veïnes que van intervenir al final de la sessió. Castillejo va explicar que "s'està ajustant el nou sistema fent l'acompanyament amb els veïns, i les primeres anàlisis demostren que s'està aconseguint una major separació d'escombraries i que es redueixi la brossa que es llença a la fracció de la resta, la brossa que directament llancem a l'abocador i no es pot aprofitar". La 1a tinenta d'alcalde va reiterar que s'estan fent alguns ajustos, com ara buscar maneres d'ajudar "a les persones grans amb problemes de mobilitat reduïda, perquè no s'hagin de desplaçar, o augmentar la freqüència de recollida d'orgànica a les escoles, entre altres".

JS