Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple Municipal aprova per unanimitat una moció a favor d'obrir al setembre els centres cívics de Can Mas, Can Clos, Maragall i Sant Andreu

La moció va ser presentada pel Partit dels Socialistes, però finalment va ser signada per tots els grups municipals després de fer alguns canvis en el seu plantejament. El Ple Municipal es pot recuperar a ripolletradio.cat i al canal de Youtube Ripollet TV.

El Ple Municipal de l'Ajuntament de Ripollet va aprovar per unanimitat aquest dijous, 28 de juliol, al vespre una moció a favor d'obrir al mes de setembre els centres cívics dels barris de Can Mas, Can Clos, Maragall i Sant Andreu. La moció presentada pel Partit dels Socialistes, finalment va ser signada per tots els grups municipals després d'alguns canvis en el seu text de plantejament. Les persones interessades a tornar a escoltar o veure el Ple Municipal, poden adreçar-se a la pàgina web ripolletradio.cat o al canal de Youtube Ripollet TV.

DSC_0109.JPG

Després dels primers punts de tràmit i administratius, el Ple Municipal va aprovar una modificació de pressupost de 167.000 euros. Es transfereix aquesta partida per a la redacció dels projectes executius de la Biblioteca Central de Can Mas i el 3r Pavelló d'Esports. El punt va rebre el punt favorable de Decidim i del regidor no adscrit, i l'abstenció de PSC, Ciutadans i Som Ripollet.

Tot seguit, també es va aprovar provisionalment la modificació puntual del Pla General Metropolità per tirar endavant el pla urbanístic de la finca "Ca la Cristina" i el seu entorn. Està previst que, en el futur, aquest espai allotgi el nou casal de barri del Pont Vell. El punt va rebre el punt favorable de Decidim, PSC, Som Ripollet i el regidor no adscrit, i l'abstenció de Ciutadans.

DSC_0105.JPG

Nou pas en el projecte del parc del 1r de maig

En aquest moment del Ple, es van incloure per urgència dos punts d'última hora, que es van aprovar per unanimitat. Per una banda, es va aprovar una modificació de crèdits per destinar una partida al projecte de reforma del parc del 1r de maig. Actualment, el projecte es troba en exposició pública. Aquesta modificació de crèdits va ser per un import d'1.481.919,11 euros. El punt va rebre el vot a favor de tots els grups municipals.

Per altra banda, també es va aprovar per unanimitat la Modificació del Pla General Metropolità per regular els usos recreatius i, d'aquesta manera, es manté la suspensió de tràmits de plans urbanístics fins al juny del 2023, com a màxim, per a establiments de jocs d'atzar, apostes i similars.

DSC_0104.JPG

A favor d'obrir els centres cívics

D'aquesta manera, s'arribava a l'apartat de les mocions, en el qual el Partit dels Socialistes en van presentar dues que es van aprovar per unanimitat. Per una banda, en la primera moció, s'instava la Generalitat a col·locar plaques fotovoltaiques als centres educatius públics. En la presentació de la moció, la socialista Sònia Martín va explicar que "l'administració de la Generalitat i els ens locals han de ser els exemples i models a seguir per la ciutadania; per això, la Generalitat s'ha de comprometre a ser una administració on tots els seus edificis siguin de consum energètic quasi zero abans de 2030". En la seva resposta, la 1a tinenta d'alcalde, Pilar Castillejo, va agrair la iniciativa del PSC i va indicar que l'Ajuntament ha dut a terme algunes accions d'estalvi i eficiència energètica, com ara la renovació d'enllumenat públic amb LED, l'ajustament en els equipaments públics de les potències al consum real, o la renovació de la coberta del pati de l'Escola Tiana amb plaques fotovoltaiques, entre altres. La moció va rebre el vot favorable de tots els representants polítics.

Tot seguit, el portaveu del grup municipal del Partit dels Socialistes, Luís Tirado, va presentar la segona moció del seu grup, en la qual s'instava a obrir el pròxim mes de setembre els centres cívics dels barris de Can Mas, Can Clos, Maragall i Sant Andreu. Uns canvis en el text original de la moció va permetre que tots els grups municipals la compartissin i la signessin. En el seu torn, Luís Tirado va lamentar que "Ripollet fos l'únic municipi de l'entorn que tingués encara centres cívics tancats", però va assenyalar que era "una molt bona notícia que tots els grups donessin el seu vot favorable". Per la seva banda, el regidor de Participació, Sergio Linares, va agrair al PSC "que s'avingués a transaccionar el primer punt de l'acord, ja que considerem que amb els canvis acordats es recull millor la direcció que cal seguir vers els centres cívics i els espais cedits a les associacions de veïns". Aquest primer punt de l'acord de la moció convé que els centres cívics continuïn sent l'espai preferent per a les seus de les associacions de veïns i la gestió sigui compartida entre les entitats, ciutadania i Ajuntament. El punt va rebre el vot favorable de tots els grups municipals.

DSC_0140.JPG

Protestes al carrer

Prop d'un centenar de veïns es van tornar a manifestar a les portes del Ple Municipal contra el nou servei de recollida de residus Ripollet Aporta. Els manifestants exhibien urnes, simbolitzant un referèndum, i van fer sonar botzines durant tota la sessió. Dins del Ple, els partits de l'oposició (PSC i C's) van recriminar al govern de Decidim el malestar ciutadà per la gestió del canvi en la recollida d'escombraries. A la sortida del Ple, els manifestants van escridassar l'alcalde i a la primera tinenta d'alcalde.

JS