Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple Municipal aprova per unanimitat la creació dels consells municipals de Cultura i Esports

El Ple Municipal ordinari del mes de desembre, celebrat dijous 23 de desembre, ha tornat a ser telemàtic a causa de la situació epidemiològica actual.

L'Ajuntament de Ripollet va tornar a celebrar el seu Ple Municipal de forma telemàtica, a causa de l’augment de casos de COVID-19 a tot Catalunya. La sessió ordinària, celebrada aquest dijous 23 de desembre, es pot tornar a escoltar i veure al web ripolletradio.cat i al canal de Youtube Ripollet TV.

Després dels primers punts de tràmit, el Ple municipal va aprovar per unanimitat la creació dels Consells Municipals de Cultura i d'Esports, així com els seus reglaments interns de funcionament.

El següent punt de l'ordre del dia, que també es va aprovar, va ser l'aprovació del Pla Estratègic de Subvencions per al període 2022-2024, que concreta la concessió de subvencions, a la vegada que serveix com a mecanisme de transparència del consistori. El punt va rebre també el vot positiu de tots els grups municipals del Ple i del regidor no adscrit. El nou Pla Estratègic de Subvencions incorpora algunes novetats, com ajudes econòmiques en el marc del Pla Local d'Habitatge, per a la dinamització econòmica i l'esport femení.

Tot seguit, es va aprovar una modificació en la relació d'un lloc de treball de l'Ajuntament, arran de la dissolució de la Mancomunitat Intermunicipal Cerdanyola-Ripollet-Montcada. Es tracta de la subrogació d'una plaça de tècnic dinamitzador de centres cívics. El punt va rebre el vot favorable de Decidim Ripollet, Partit dels Socialistes, Som Ripollet i el regidor no adscrit, i l’abstenció de Ciutadans.

El Ple Municipal va aprovar inicialment l'adhesió de l'Ajuntament al Consorci de Salut i d'Atenció Social de Catalunya (CSC) com a membre de ple dret. En aquest punt, Decidim Ripollet i el regidor no adscrit hi van votar a favor, mentre que PSC, Ciutadans i Som Ripollet van votar-hi en contra.

En aquest moment, el Ple Municipal de l’Ajuntament va introduir dos punts d’urgència. Per una banda, es va aprovar, per unanimitat, la resolució del contracte amb l'empresa Aubarel, formalitzat el 2007, per a la construcció i explotació de l'aparcament del parc del riu Ripoll, amb una indemnització de 2,3 milions d’euros.

Per altra banda, el Ple també va aprovar amb tots els vots favorables la gestió directa, a través de l'empresa municipal Genera, del manteniment ordinari de les escoles públiques de Ripollet.

En l'apartat de les mocions, el grup municipal de Decidim Ripollet va presentar una moció de suport al diputat Pau Juvillà, a qui el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha condemnat per desobediència a 6 mesos d'inhabilitació i una multa de 1.080 euros. La moció es va aprovar amb el vot a favor de Decidim i del regidor no adscrit i el vot contrari de PSC, Ciutadans i Som Ripollet.

El Ple va acabar amb el punt de precs i preguntes, en el qual el Partit dels Socialistes va preguntar sobre l’estat de l’asfalt al carrer de Balmes i si està previst el seu reasfaltament. L’alcalde, José M. Osuna, va respondre que actualment s’està treballant en un llistat de carrers i vies que necessiten aquest manteniment i que es reasfaltaran pròximament.