Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple Municipal aprova per unanimitat el projecte de la Plataforma de serveis per a la gent gran

Tots els grups municipals voten a favor d'aquest projecte, que contempla 100 places de residència i 32 de centre de dia. L'objectiu de l'Ajuntament és que les obres, amb un cost d'uns 14,5 milions d'euros, comencin aquest pròxim 2023.

El Ple Municipal de l'Ajuntament de Ripollet va aprovar aquest dimecres, 14 de desembre, per unanimitat i de forma inicial el projecte bàsic i executiu de la Plataforma de serveis per a la gent gran. Es tractava de l'únic punt de l'ordre del dia d'una sessió extraordinària del Ple Municipal, que es pot recuperar íntegrament a ripolletradio.cat i al canal de Youtube Ripollet TV.

Aquest projecte, elaborat per la firma MIBA Architects, compta amb 100 places de residència i 32 de centre de dia. L'objectiu de l'Ajuntament és que les obres, que tenen un cost d'uns 14,5 milions d'euros, s'iniciïn durant l'any vinent. Mentre s'aprova definitivament el projecte, s'avançarà en concretar les formes de finançament i en els plecs per adjudicar la seva execució. El pròxim 21 de desembre, a les 17.30 h, es farà una presentació pública al Centre Cultural, a la qual s'ha convidat a persones i col·lectius participants en el procés 'Pensa en gran'.

En la presentació del projecte durant el Ple Municipal, l'alcalde de Ripollet, José M. Osuna, va destacar que és "un equipament que considerem quelcom més que només una residència i, per això, l'anomenem Plataforma de Serveis per a la gent gran, que se centra en dos aspectes bàsics, el benestar i l'autonomia de les persones que hi viuran". Així mateix, va elogiar la feina feta per l'estudi d'arquitectes MIBA Architects, "ha fet molt bona feina amb un projecte molt detallat, que respon a les necessitats de la nostra gent gran i, a més, és respectuós amb el medi ambient i preveu una bona inserció dels edificis a l'entorn urbà i natural on estarà ubicat".

Posicionament dels grups municipals

Tots els grups municipals de l'oposició van votar a favor d'aquest projecte, però van aprofitar el seu torn per assenyalar matisos. Després del vot favorable del regidor no adscrit, Eugeni Montanuy, la portaveu de Som Ripollet, Melodi López, va recordar que el seu partit porta tota la legislatura reclamant l'equipament, però va retreure que el Govern municipal aprofités el projecte en benefici propi. "Sembla que tot ha estat oportunisme, fent un Ple Municipal extraordinari per donar tota l'exclusivitat i difusió a la residència, quan heu estat vuit anys perdent el temps, i gastant diners en estudis i més estudis; ara sembla que ho voleu reutilitzar, recaptant els vots de la gent gran", va indicar Melodi López.

En el següent torn de paraula, el portaveu de Ciutadans, Josep Gabarra, va destacar la necessitat que hi havia a la ciutat d'aquest equipament. "Ens hem de felicitar la societat civil, la gent que ho ha fet possible, la unitat que hi ha hagut en tots els nivells polítics d'aquest Ajuntament, i és un primer pas prou important per assolir aquesta infraestructura tan necessària per Ripollet, és ben veritat que diuen que els anys electorals fan miracles, i aquest n'és un", va assenyalar Josep Gabarra.

L'últim grup municipal que va donar el seu parer va ser el PSC mitjançant el seu portaveu, Luís Tirado. El portaveu socialista va recordar que fa 20 anys el Partit dels Socialistes ja va voler tirar endavant un projecte de residència per a gent gran, que es va frenar per la crisi del 2008. Així mateix, va anunciar una al·legació al projecte que el seu grup presentarà els pròxims dies. "Se'ns queda petit el centre de dia amb només 32 places, ja que, segons la informació que tenim, a Ripollet hi ha més de 150 persones en llista d'espera de centre de dia; per això, farem una al·legació per demanar que sigui el doble de gran, de 64 places, en aquest sentit considerem que el Govern municipal de Decidim torna a ser poc ambiciós".

En la seva rèplica, l'alcalde José M. Osuna va agrair els vots favorables de tots els grups municipals. Va recalcar que "el projecte està ben dimensionat pels objectius que són assolibles a curt termini" i va assenyalar respecte a l'al·legació del PSC: "Valorarem la proposta, però fa quatre anys que hi treballem i el plantejament sempre ha estat de 32 places per al centre de dia, per tant, hi ha hagut oportunitat durant tot aquest temps de debatre-ho abans".

JS