Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple Municipal aprova per unanimitat el Pla Local d'Habitatge 2021-2026

El Pla, que inclou la diagnosi habitacional de Ripollet, permetrà implementar que un 30% del que es construeixi –a les promocions a partir de 10 habitatges- sigui per a habitatge social (protecció oficial, lloguer social, etc.). En aquesta línia, també es va aprovar amb el suport de totes les forces la modificació del PGM de reserva parcial d'habitatge de protecció pública al sòl urbà de Ripollet, que és l'instrument administratiu per fer-ho possible.

Segons la regidora d'Habitatge, Reyes Muñoz, el Pla significa un "punt d'inflexió en les politiques d'habitatge a Ripollet", al ser el primer pla local del municipi. Va explicar que l'elaboració va incloure una part participativa, que va fer partícips a entitats com la PAH. Aquest Pla significa una "orientació" per a les polítiques dels propers anys i buscarà "l'atenció als col·lectius amb vulnerabilitat residencial, la construcció d'habitatge d'ús social, crear nous instruments per a les polítiques d'habitatge i millorar la qualitat del parc residencial".

També va rebre la unanimitat dels suports la modificació del PGM que obligarà a reservar un 30% de l'habitatge nou a protecció oficial per a promocions de més de 10 habitatges. Segons la regidora Muñoz, és una acció "força contundent, calendaritzada ja al Pla d'Habitatge". L'estudi previ preveu que, com a màxim, a Ripollet encara s'hi podrien construir fins a 4.000 nous habitatges més.

El Ple també va aprovar una modificació de la relació de llocs de treball i de la plantilla del personal laboral i funcionari, amb els vots favorables de Decidim, SOM i el regidor no adscrit Eugeni Montanuy i l'abstenció de PSC i Ciutadans. Hi va haver unanimitat en l'aprovació de l'actualització de l'ordenança del preu públic de menjador escolar, que s'estableix en 6,33 € el menú fix, 6,96 € l'esporàdic, i 5,40 € el d'escola bressol i 0,25 € el berenar.

Es va aprovar per unanimitat també un darrer punt entrat per urgència, sobre l'expropiació d'una finca ubicada al carrer de la Verge de Montserrat 78, amb ús de zona verda, demanada pel propietari, tal com contempla la llei.

La moció presentada pel PSC, que demana el soterrament del cablejat aeri i a les façanes de Ripollet, pel que reclama un pla acordat amb les companyies elèctriques i de telecomunicacions, així com dedicar-hi una partida econòmica, va rebre també el suport de totes les forces del ple ripolletenc.