Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple Municipal aprova per unanimitat el Pla d'Igualtat intern del consistori i el reglament regulador de la recollida de residus

Durant la sessió, també s'ha aprovat el reglament regulador del nou servei de recollida selectiva de residus Ripollet Aporta, que s'ha inclòs en l'ordre del dia del Ple. La retransmissió del Ple Municipal es pot recuperar a ripolletradio.cat i al canal de Youtube Ripollet TV.

El Ple Municipal ordinari del mes de maig de l'Ajuntament de Ripollet, celebrat aquest dijous, 26 de maig, ha aprovat per unanimitat el Pla d'Igualtat intern del consistori, així com el reglament regulador del nou servei de recollida selectiva de residus Ripollet Aporta. Les tres mocions presentades pel PSC també van rebre tots els vots favorables. Les persones interessades poden recuperar la sessió del Ple Municipal a ripolletradio.cat i al canal de Youtube Ripollet TV.

Després dels primers punts de tràmit, el Ple ha aprovat la modificació de la indemnització de la Defensora de la Ciutadania, Núria Blasco, que passa a ser de 500 euros mensuals. El punt s'ha aprovat amb els vots favorables del regidor no adscrit, Som Ripollet, PSC i Decidim, i el vot contrari de Ciutadans. El següent punt també s'ha aprovat. Es tracta d'una modificació de crèdits per valor de 729.938,63 €, amb la creació de partides de subvencions de Serveis Socials i l'ampliació d'altres, relatives a ocupació, millora de parcs i 500.000 € per al contracte del servei d'atenció domiciliària. El punt ha comptat amb el vot a favor del regidor no adscrit i Decidim, i l'abstenció de Som Ripollet, Cs i el Partit dels Socialistes.

Tot seguit, s'ha aprovat per unanimitat les Addendes de pròrroga del conveni entre l'Ajuntament i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, per continuar col·laborant en alguns serveis, com ara l'Oficina Local d'Habitatge, per assessorar i facilitar a la ciutadania les gestions sobre habitatge, i el Programa de mediació per al lloguer social.

En el següent punt de l'ordre del dia s'ha aprovat per unanimitat el Pla d'Igualtat intern de l'Ajuntament de Ripollet 2022-2025, que ha de regir les normes i reglaments per tal que, de manera transversal, hi hagi una igualtat de tracte entre dones i homes en el funcionament quotidià del consistori. La 3a tinenta d'alcalde de Feminismes, Txell Caler, ha explicat que "respon a un convenciment polític, ja que el Govern de Decidim vol que l'Ajuntament sigui exemple i model a seguir en el camí cap a la igualtat real entre dones i homes en l'àmbit laboral i més enllà, amb igualtat de tracte i oportunitats, i dret a la no discriminació". La regidora ha dirigit unes paraules de condol amb motiu del brutal assassinat de les dues germanes d'origen pakistanès i veïnes de Terrassa.

FTs5dJ_XEAEscPp.jpg

Aprovació del reglament regulador del nou servei de recollida de residus

Arribats a aquest punt, s'ha inclòs en l'ordre del dia l'aprovació del reglament regulador del servei de recollida selectiva de residus Ripollet Aporta, que es posarà en marxa el pròxim 27 de juny. El reglament regula la relació entre l'Ajuntament i els usuaris del servei; el mecanisme de recollida de cada residu, i l'acompanyament a la ciutadania en el canvi d'hàbits que suposa el nou sistema de recollida, a més de recollir les infraccions i sancions. La 1a tinenta d'alcalde de Serveis Municipals i Municipalització, Pilar Castillejo, ha indicat que "aquest canvi de sistema ve motivat perquè el servei actual de contenidor obert ha arribat al seu sostre, fa 10 anys que està estancat amb el mateix percentatge de recollida selectiva, tot i les campanyes de conscienciació que s'han dut a terme".

FTs5biHWQAYNusk.jpg

El portaveu de Ciutadans, Josep Gabarra, ha recordat que el seu partit "sempre ha estat en contra d'aquest nou sistema, que comportarà un desgavell a la ciutat, ja que deixar els residus a la via pública generarà olors, incomprensió i la proliferació de rates que ja hi ha en algunes parts de Ripollet". Per altra banda, el portaveu del Partit dels socialistes, Luís Tirado, ha assenyalat que el seu grup "està a favor d'un sistema que millori el reciclatge del municipi, però en contra d'una implantació global a tota la ciutat; s'hauria de començar per les zones menys densament poblades; nosaltres no haguéssim implantat el sistema com s'està fent, per tant no recolzarem el seu reglament". Així doncs, el punt ha rebut el vot favorable del regidor no adscrit i Decidim, i el vot contrari de Som Ripollet, Ciutadans i PSC.

FTs9_8NX0AA4hmq.jpg

En el torn de rèpliques, l'alcalde de Ripollet, José M. Osuna, ha lamentat el vot contrari dels grups de l'oposició i ha reconegut els dubtes i neguits que pot generar el nou servei, tanmateix, ha indicat que "podria ser molt còmode no tirar endavant el nou sistema a un any de les eleccions, però la gent espera del Govern decisions responsables amb la ciutat i la seva gent; som conscients de les seves dificultats, no obstant això està plenament demostrat que en els llocs on s'ha implantat el sistema porta a porta, al principi hi ha un període de dificultat, després la situació es pacifica i, en tots els casos, finalment, les xifres de recollida selectiva augmenten".

Aprovació de les tres mocions presentades

Per últim, s'han aprovat per unanimitat les tres mocions presentades pel Partit dels Socialistes. La primera es presentava amb motiu del 17M Dia internacional contra l'homofòbia, la transfòbia i la bifòbia, per la no discriminació, la criminalització o la patologització del col·lectiu. En la segona moció es demanava afavorir la pràctica esportiva i la participació en les competicions dels menors estrangers no acompanyats, i la darrera es posicionava contra l'ocupació especulativa d'habitatges. El text reclama mesures efectives davant les màfies i persones que s'aprofiten de la vulnerabilitat d'altres, així com l'ampliació del Parc d'Habitatge Social.

JS