Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple Municipal aprova per unanimitat el Pla d'Accessibilitat de Ripollet

El passat 23 de febrer, es va celebrar el Ple Municipal ordinari de l'Ajuntament de Ripollet. La sessió es pot recuperar íntegrament a ripolletradio.cat i al canal de Youtube Ripollet TV.

L'Ajuntament de Ripollet va celebrar el passat 23 de febrer una nova sessió del seu Ple Municipal. L'ordre del dia comptava amb 11 punts, entre ells una moció. Les persones interessades poden recuperar el Ple Municipal a ripolletradio.cat o al canal de Youtube Ripollet TV.

Abans de l'inici de l'ordre del dia del Ple Municipal, l'alcalde de la ciutat, José M. Osuna, va llegir una declaració institucional, consensuada en junta de portaveus, en suport a les persones treballadores de l'empresa Amazon, arran del tancament de la seva seu a Martorelles, i contra la decisió de l'empresa de traslladar la seva activitat a Saragossa.

ripollet-ple-230223-2.jpeg

Després de diversos punts de tràmit, el Ple Municipal va aprovar per unanimitat l'adhesió a l'Agenda Digital del Consorci Localret, que té l'objectiu d'acompanyar els ajuntaments en la transformació digital. Recordem que formen part del Consorci Localret un total de 880 municipis dels 947 de Catalunya, les quatre diputacions, l'AMB i 22 consells comarcals.

Seguidament, es va aprovar inicialment i per unanimitat el Pla d'Accessibilitat de Ripollet elaborat per la Diputació de Barcelona. Així mateix, va tirar endavant l'aprovació inicial del projecte de reurbanització del carrer de Pau Casals entre la rambla de Sant Jordi i la rambla de Sant Andreu, que comptarà amb un pressupost d'execució d'1.335.287,99 euros, IVA inclòs. En aquest cas, l'acord va tenir els vots favorables de Decidim, Ciutadans i els regidors no adscrits Eugeni Montanuy, Josep Gabarra i Caridad Pérez, i l'abstenció del PSC i Som Ripollet.

ripollet-ple-230223-8.jpeg

El següent punt debatut va ser l'aprovació definitiva del projecte bàsic i executiu de les obres d'una residència i un centre de dia per a la Gent Gran i el seu entorn de Ripollet. El punt es va aprovar per unanimitat. El projecte, redactat per MIBA Architects, SLP, preveu un pressupost d'execució de 14.563.342,12 euros, IVA inclòs.

A continuació, el Ple Municipal va tirar endavant amb tots els vots favorables la creació d'una Comissió que estudiï un canvi en la gestió del servei de vigilància i el control d'accés als aparcaments municipals i també en el servei de vigilància de la zona d'aparcament amb control horari. La Comissió constarà de representants polítics, tant del govern com de l'oposició, i també tècnics de l'Ajuntament de Ripollet.

El següent punt que es va debatre en el Ple Municipal va ser l'aprovació de l'addenda pertanyent a la pròrroga dels convenis de col·laboració entre l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i l'Ajuntament de Ripollet relatius al programa de mediació per al lloguer social i l'Oficina Local d'Habitatge per a l'any 2023. Tots dos punts es van aprovar per unanimitat.

En l'apartat de les mocions, el grup municipal d'Ara Decidim en va presentar una contra el quart cinturó, i que s'aposti per invertir en mobilitat sostenible i la conservació dels espais naturals de la comarca del Vallès. La moció es va aprovar amb el vot favorable de Decidim i el regidor no adscrit, Eugeni Montanuy; així com els vots en contra del PSC, Ciutadans, Som Ripollet, i els regidors no adscrits Josep Gabarra i Caridad Pérez.

Redacció ripollet.cat - JS