Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple Municipal aprova per unanimitat el conveni amb l'Agència d'Habitatge per mantenir l'Oficina Local d'Habitatge fins al 2027

La sessió plenària de l'Ajuntament de Ripollet es pot recuperar a ripolletradio.cat i al canal de Youtube Ripollet TV.

El Ple Municipal de l'Ajuntament de Ripollet, celebrat aquest dijous, 29 de febrer, va tirar endavant el conveni de col·laboració amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, que assegura que l'Oficina Local d'Habitatge continuarà fent la seva tasca fins al 2027. L'ordre del dia comptava amb 14 punts, entre ells quatre mocions. Les persones interessades poden recuperar el Ple Municipal a ripolletradio.cat o al canal de Youtube Ripollet TV.

El Ple Municipal va començar amb un minut de silenci per la mort de dos guàrdies civils a Barbate, durant una operació contra el tràfic de drogues. Un dels primers punts de l'ordre del dia ha estat l'aprovació del "Reglament del Registre Municipal d'entitats i associacions ciutadanes", amb l'objectiu d'adequar-lo a la nova realitat social del municipi. El Ple el va aprovar amb el vot favorable del PSC, ERC, Vox i PP, i l'abstenció de Decidim.

IMG_8764.jpeg

El Ple també va aprovar la creació i constitució de la taula de Persones Migrades i Refugiades de Ripollet, així com el seu reglament de funcionament. Es tracta d'un òrgan de participació que potenciarà "Ripollet com a una ciutat plural, acollidora i integradora amb les persones migrades i refugiades". El punt va comptar amb el vot a favor de PP, ERC, Decidim i el PSC, i l'abstenció de Vox.

Tot seguit, es va aprovar per unanimitat una modificació dels Estatuts de l'entitat mercantil GENERA, per tal que disposi de noves competències, com ara el servei de vigilància i control de la zona blava i aparcament; serveis auxiliars de sonorització i tramoista, i consergeria.

IMG_8763.jpeg

A continuació, va tirar endavant amb el vot favorable de tots els grups municipals el nou conveni de col·laboració entre l'Ajuntament amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, que mantindrà l'Oficina Local d'Habitatge fins al 2027.

El Ple Municipal també va acordar per unanimitat un increment retributiu del 0,5% al personal funcionari i laboral respecte a desembre de 2022 i amb efectes des de l'1 de gener de 2023.

En l'últim punt de debat, el Ple va aprovar per unanimitat la constitució del Patrimoni municipal de sòl i habitatge de l'Ajuntament, integrat per cinc habitatges, dos solars i 2.850.515,14 € de recursos econòmics.

En l'apartat de les mocions, se'n van presentar quatre en total. El grup municipal de Vox va presentar una primera moció per a la modificació i supressió del Tribut Metropolità, que es va rebutjar amb els vots a favor de PP i Vox, i els vots contraris del Partit dels Socialistes, Decidim i Esquerra Republicana.

IMG_8801.jpeg

Argyris Hortas, portaveu de Vox, durant la lectura d'una de les mocions.

Una segona moció de Vox, en contra del Pacte Verd Europeu, també va decaure amb el vot favorable de Vox, l'abstenció del Partit Popular i el vot contrari d'ERC, Decidim i PSC.

El Partit dels Socialistes i ERC van presentar una tercera moció amb motiu del 8M, Dia Internacional de les Dones, que va tirar endavant amb el suport de Decidim, l'abstenció del PP, i el vot en contra de Vox.

IMG_8802.jpeg

Montse Arráez, regidora del PSC, durant la lectura de la moció.

Per últim, es va rebutjar l'última moció presentada per Vox, que demanava limitar les Zones de Baixes Emissions (ZBE) al mínim legal i no imposar sancions, excepte en episodis d'extrema contaminació. La moció va ser rebutjada amb els vots a favor de Vox i el PP, i els vots contraris de la resta.

Redacció ripollet.cat – JS