Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple Municipal aprova les modificacions en la recollida selectiva de les escombraries

La sessió plenària també va determinar que els dos dies festius locals del 2024 seran el 20 de maig i el 26 d’agost. El Ple Municipal es pot recuperar a ripolletradio.cat i al canal de Youtube Ripollet TV.

L'Ajuntament de Ripollet va aprovar en el Ple Municipal celebrat aquest dijous, 28 de setembre, la modificació del contracte de recollida selectiva de les escombraries, que permetrà instal·lar 100 nous contenidors i augmentar la freqüència per recollir les fraccions d’envasos i paper-cartró. Així mateix, durant el Ple Municipal, també es van aprovar els dos dies festius locals de l’any vinent, que seran el 20 de maig i el 26 d’agost. Les persones interessades poden recuperar el Ple Municipal a ripolletradio.cat en aquest enllaç o al canal de Youtube Ripollet TV.

El Ple Municipal d’aquest dijous va començar amb unes paraules de record i condol i un minut de silenci per la recent mort de Juan Francisco Jiménez, exdirector del Col·legi Sant Juan de la Cruz, i d'Alberto Javier Aranda, president de l'EFB Ripollet.

IMG_6439.jpeg

Un dels primers punts del Ple Municipal va ser l’aprovació dels dos dies que seran festius locals l'any vinent, 2024. Els dies proposats són el dilluns, 20 de maig, com a festivitat de segona Pasqua, i el dilluns, 26 d'agost, festiu de la Festa Major. El punt es va aprovar per unanimitat.

A continuació, es van nomenar els representants municipals per a organismes supramunicipals. En concret, la regidora Eva Herrera va ser escollida com a representant a l'Associació "Red de ciudades por la bicicleta" i el regidor Manuel Martínez va ser elegit per representar el consistori al Consell Esportiu del Vallès Occidental-Sud. El punt es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups, excepte Vox i el Partit Popular, que es van abstenir.

Seguidament, es va aprovar inicialment la modificació puntual del Pla General Metropolità entorn de la plaça de Pere Quart, la plaça de Pere Quart, la plaça del Molí i el parc dels Mestres, que suspèn les tramitacions i llicències de construcció, alhora que regula les construccions del subsol de la plaça i les petites construccions que es troben a la superfície. El punt va rebre el vot a favor del PSC, Decidim i ERC, i l’abstenció de Vox i el PP.

IMG_6440.jpeg

El Ple Municipal va continuar amb la votació per crear una comissió d'estudi sobre la gestió del servei de vigilància i control d'accés als aparcaments municipals del Molí i del riu Ripoll i a la zona d'aparcament amb control horari de les rambles. Aquesta comissió estarà formada per un representant de cadascun dels cinc grups municipals que conformen el mateix Ple Municipal, més cinc tècnics municipals. La seva creació es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups, i el vot contrari de Vox.

A continuació, es va aprovar per unanimitat un reconeixement extrajudicial de crèdit, fet que implica la continuïtat de l’expedient per instal·lar cinc sensors a la via pública, amb un cost de 4.578,64 €. També va tirar endavant una modificació de crèdits per un import de 44.317,03 €, per a fer front a dues despeses, que són l'increment del cost del servei de recollida de residus i una subvenció a l’AV Can Vargas. El punt va comptar amb el vot favorable de tots els grups, excepte Decidim, que va votar-hi en contra.

IMG_6442.jpeg

El següent punt que es va debatre i es va aprovar va ser la segona modificació del contracte de recollida selectiva dels residus urbans, que inclou la instal·lació de 100 nous contenidors i l’augment de la freqüència de recollida de les fraccions d’envasos i paper-cartró, amb un increment de 244.902,20 € anuals. El punt va comptar amb el vot favorable del Partit dels Socialistes i Esquerra Republicana, l'abstenció de Decidim i Vox, i el vot contrari del Partit Popular.

IMG_6453.jpeg

Tot seguit, es va aprovar amb el vot a favor de tots els grups municipals la resolució del contracte de gestió de servei públic per part de l'empresa de supermercats Mercadona de l'espai que ocupa al costat del Mercat Municipal. La cadena de supermercats abandonarà pròximament l'actual ubicació per unes noves instal·lacions al polígon industrial Cadesbank, i que indemnitzarà a l'Ajuntament amb 200.000 €.

IMG_6447.jpeg

Per acabar, en l'apartat de les mocions, el Partit Popular va presentar una moció en contra de la tramitació d'una Llei d'Amnistia, arran les informacions que s’han publicat darrerament. La moció es va rebutjar amb els vots favorables del PP i Vox, i el vot contrari d’ERC, Decidim i PSC.

IMG_6458.jpeg

El Ple Municipal va finalitzar amb el torn de precs i preguntes, durant el qual el regidor Roger Bayó va tenir unes paraules de record per Josep Maria Tatché, recentment desaparegut, company del seu partit, Esquerra Republicana, i membre de la Taula Municipal de Persones amb discapacitat.

Redacció ripollet.cat - JS