Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple Municipal aprova la renovació de l'enllumenat públic als barris de Pont Vell, Tiana i Can Mas

El Ple Municipal també ha aprovat algunes millores, com ara la ventilació del Pavelló Francesc Barneda o la renovació de la gespa artificial del camp del CF Industrial, i dues mocions de suport a l'educació pública i al poble sahrauí.

L'Ajuntament de Ripollet ha celebrat aquest dijous, 31 de març, una nova sessió ordinària del Ple Municipal a la Sala de Plens. El Ple es pot recuperar al web ripolletradio.cat i al canal de Youtube Ripollet TV. El Ple Municipal ha començat amb un record als companys J. C. Solà i J. M. Izquierdo, dos treballadors municipals que ens han deixat en el darrer mes.

Després dels primers punts de tràmit, el Ple Municipal ha aprovat per unanimitat l'Ordenança General de Subvencions, el document que organitza els requisits i la metodologia per demanar-les i atorgar-les. La 3a tinenta d'alcalde, Txell Caler, ha explicat que amb aquesta modificació "s'actualitza l'anterior normativa, que és del 2018, i es presenta un ampli ventall d'ajudes; s'ha fet una tasca d'identificar les necessitats del teixit econòmic, associatiu, cultural i esportiu, per intentar arribar al màxim possible d'entitats i persones". Així mateix, també ha rebut el vot positiu de tots els grups municipals les bases reguladores per a la concessió de subvencions per projectes i activitats de l'Àmbit de Desenvolupament Comunitari, Desenvolupament Econòmic i Drets Socials.

Txell Caler.jpg

La 3a tinenta d'alcalde, Txell Caler, durant el Ple Municipal.

Seguidament, el Ple ha aprovat algunes despeses de serveis que, per qüestions organitzatives, no es van gestionar durant l'any passat. El punt ha rebut el vot favorable de Decidim i del regidor no adscrit, Eugeni Montanuy, i l'abstenció del Partit dels Socialistes, C's i Som Ripollet.

En el següent punt de l'ordre del dia, s'ha informat que, arran de la liquidació del pressupost de 2021, hi ha un romanent de tresoreria que el Ple ha acordat distribuir-ho en diverses despeses, com ara ajuts, subvencions i quasi 1 milió d'euros en la redacció de projectes de nous equipaments, com ara la Biblioteca Central de Ripollet o el tercer pavelló d'esports. A més, s'atorguen 4 milions per a inversions a la via pública, com ara renovació de l'enllumenat públic, millores al cementiri o a instal·lacions esportives, entre altres.

Pilar Castillejo.jpg

La 1a tinenta d'alcalde d'Economia, Pilar Castillejo, durant la seva intervenció.

La 1a tinenta d'alcalde d'Economia, Pilar Castillejo, ha explicat: "Són quasi 5,5 milions d'euros de romanent que destinem a millorar la ciutat, des del punt de vista d'obres i manteniment necessaris, tant a la via pública com a instal·lacions, també a la projecció de nous equipaments i a atendre a la ciutadania, tant amb subvencions com ajuts". Malgrat que el PSC s'ha abstingut en la votació, el seu portaveu, Luís Tirado, ha criticat aquesta modificació: "No podem votar en contra perquè considerem que totes les accions són necessàries, però no estem d'acord que, a un any de les eleccions, després de tres anys amb una ciutat aturada i abandonada, ara hem de fer l'esprint final amb una modificació enorme, com mai s'havia vist en aquest ajuntament, de pressa i a correcuita, perquè no s'hagin pogut completar algunes accions en 8 anys". Finalment, la modificació pressupostària s'ha aprovat amb els vots favorables de Decidim i el regidor no adscrit, i l'abstenció del PSC, Ciutadans i Som Ripollet.

DSC_0116.JPG

Els regidors i regidores del PSC i la representant de Som Ripollet.

Així mateix, també s'ha aprovat amb els vots de Decidim i Eugeni Montanuy, i l'abstenció de la resta de grups, una modificació de la plantilla municipal amb la creació de diferents places de personal tècnic.

Dos punts de l'ordre del dia que s'han aprovat per unanimitat han estat les millores al Pavelló Francesc Barneda i el camp del CF Industrial. S'ha aprovat amb tots els vots a favor el projecte executiu de la nova instal·lació de refrigeració i ventilació del Pavelló Francesc Barneda. L'objectiu d'aquest projecte és corregir l'excés d'humitat al pavelló, que comporta condensacions sobre la pista poliesportiva i sensació general de molta xafogor quan el pavelló s'omple de públic. El valor estimat de les obres és de 95.387,53 € (21% IVA inclòs). També s'ha aprovat el projecte de renovació de la gespa artificial del camp de l'Industrial. Després de 14 anys d'ús intensiu, s'ha conclòs que és urgent i necessari la seva substitució. El projecte de substitució té un valor estimat de 252.919,85 euros (21% IVA inclòs). La gespa que es retiri del camp es reutilitzarà en centres educatius i en zones del poliesportiu. Segons la 4a tinenta d'alcalde d'Esports, Andrea Guijarro, "després de la substitució de la gespa artificial, a curt i mitjà termini es continuaran fent millores, com ara la instal·lació del nou marcador i el canvi a enllumenat led, que també es durà a terme en l'altre camp de futbol, a les pistes de pàdel i atletisme".

andrea guijarro.jpg

La 4a tinenta d'alcalde d'Esports, Andrea Guijarro, ha explicat les millores previstes.

També en l'àmbit esportiu, ha tirat endavant una modificació d'una Ordenança Fiscal sobre prestacions de serveis esportius, amb bonificacions en algunes taxes per afavorir la pràctica de l'esport a les persones en risc d'exclusió social.

Tot seguit, s'ha aprovat per unanimitat el Pla de Dinamització del Casal de Joves, un document de treball realitzat a través del Catàleg de la Diputació. Té l'objectiu de convertir el Casal de Joves en un equipament de referència per als joves de la ciutat, potenciant i millorant l'ús d'aquest equipament. El regidor de Joventut, Pablo López, ha destacat que "es va detectar la necessitat de deixar lliure tot l'espai del Casal de Joves per als serveis i les activitats que es realitzen, per això es van traslladar les oficines de la regidoria i es van fer les reformes que calien i es van adequar els espais per a fer-los més polivalents; s'han recollit les propostes dels mateixos joves a través d'una enquesta en la qual hi ha participat més de 300 persones".

DSC_0125.JPG

El regidor de Joventut, Pablo López, durant el Ple.

Un dels últims punts del Ple Municipal que s'ha aprovat és la modificació puntual del Pla General Metropolità d'ordenació de la finca municipal coneguda com a "Ca la Cristina", ubicada a la carretera de l'Estació, i que s'ha de destinar en el futur a un casal de barri. La modificació permetrà iniciar la redacció del projecte i protegir elements patrimonials, que daten de principis del segle XX. Des del PSC, Eva Herrera ha criticat que "des de fa 3 anys, quan es va adquirir la finca, no s'hagi accelerat tot el procés per a un barri que necessita aquest equipament, que totes les entitats puguin disposar d'ell". En aquest sentit, l'alcalde José M. Osuna ha indicat que "durant aquests tres anys, s'ha treballat en l'inventari patrimonial de la finca, en el Pla d'Usos i en la modificació del Pla General que es planteja al Ple, passos que són necessaris per a aquest tipus d'equipaments abans d'encarar la redacció del projecte executiu; l'Ajuntament no s'ha estat de braços creuats, però la pandèmia de la Covid i algunes sol·licituds de l'Àrea Metropolitana han endarrerit alguns dels terminis previstos, tanmateix si l'AMB compleix les seves previsions, al llarg del 2023 s'haurien d'enllestir els diferents tràmits i el 2024 es podria executar l'obra". El punt s'ha aprovat per unanimitat.

DSC_0141.JPG

La regidora del PSC, Eva Herrera.

En aquest moment del Ple, s'ha afegit per urgència el debat sobre el projecte de renovació de l'enllumenat públic als barris de Pont Vell, Tiana i Can Mas, que passarà a ser de llums led, així com la substitució dels fanals malmesos, amb un cost de més de 250.000 €. El projecte s'ha aprovat amb els vots favorables de Decidim, PSC, Som Ripollet i el regidor no adscrit, i l'abstenció de Ciutadans.

DSC_0126.JPG

Tot seguit, s'han presentat dues mocions. Per una banda, els grups de Decidim, Som Ripollet i el regidor no adscrit han votat a favor de la moció de suport al sector de l'educació pública, adherint-se a la lluita del sector educatiu i a les seves reivindicacions, que ha presentat el Partit dels Socialistes. Ciutadans hi ha votat en contra. Per altra banda, també ha rebut el suport unànime la moció presentada per Decidim a favor del dret d'autodeterminació del poble sahrauí, adherint-se a la declaració de la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí i la Federació ACAPS. En aquesta moció, el portaveu de Ciutadans, Josep Gabarra, ha volgut assenyalar que el seu partit "sempre ha defensat la necessitat de culminar el procés de descolonització del Sàhara Occidental, d'acord amb el que estableixen les Nacions Unides, i els ciutadans sahrauís han de poder ser amos del seu destí com estableix el Dret Internacional per les antigues colònies".

DSC_0115.JPG

Els regidors de Decidim, Ciutadans i el regidor no adscrit.

El Ple ha acabat amb els precs i preguntes dels grups municipals de l'oposició a l'equip de govern. Ciutadans ha preguntat per les accions que es duen a terme respecte a la proliferació de barbacoes i construccions que alguna gent ha fet al riu Ripoll, així com a la neteja de certs punts del riu on s'hi acumulen moltes canyes. El regidor de Protecció del Medi, Eric Plata, ha explicat que "s'està informant les persones que han ocupat les lleres del riu que han de desallotjar la zona aquesta primavera, ja que a l'estiu s'iniciaran els treballs de neteja i conservació de les lleres del riu Ripoll".

JS