Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple Municipal aprova la modificació del Pla d’Emergència de Sequera

D’entre les dues mocions presentades durant el Ple Municipal de l’Ajuntament de Ripollet, es va rebutjar la de Vox, mentre que es va aprovar la presentada d’urgència per part d’ERC. El Ple es pot recuperar a ripolletradio.cat i al canal de Youtube Ripollet TV.

El Ple Municipal de L'Ajuntament de Ripollet, celebrat dijous 21 de març, va aprovar la modificació del Pla d’Emergència de Sequera, que introdueix instruccions de l’Agència Catalana de l’Aigua. La sessió plenària es pot recuperar íntegrament a ripolletradio.cat o al canal de Youtube Ripollet TV.

ripollet-ple-240321-03.jpeg

La sessió del Ple Municipal va començar amb l’anunci per part de l’alcalde, Luis Tirado, que la Diputació de Barcelona ha acordat una subvenció de 150.000 € que es dedicarà al projecte de remodelació del carrer de Balmes. Així mateix, també es va aprovar definitivament el reglament del servei d'estacionament regulat de vehicles. Un dels primers punts de l'ordre del dia que es van debatre va ser el nomenament dels onze regidors de l’equip de govern que, juntament amb l’alcalde, representaran el consistori a la Federació de Municipis de Catalunya, en les seves diferents comissions. El punt es va aprovar amb les abstencions de tots els grups municipals, excepte el PSC i ERC, que hi van votar a favor.

Tot seguit, es va aprovar provisionalment la Modificació puntual del Pla General Metropolità en l'àmbit de l'espai Pere Quart i el seu entorn, un cop resoltes les al·legacions presentades i a l'espera de l'aprovació definitiva per part de l'AMB. El punt va tirar endavant gràcies als vots favorables dels grups de l’equip de govern, Partit dels Socialistes i Esquerra Republicana, i l’abstenció de la resta.

ripollet-ple-240321-04.jpeg

A continuació, es va aprovar per unanimitat l'adhesió a la Xarxa de Refugis Climàtics de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i es van determinar els següents espais de refugi: parc de Maria Regordosa, parc d’Oriol Martorell, parc de Gassó Vargas i el bosc dels Pinetons. En aquest punt, l'equip de govern va avançar que se sumaran també a aquesta xarxa de refugis climàtics equipaments com el Casal de Joves, la Biblioteca o el Casal d'Avis.

S’aprova el Pla d’emergència per la sequera

Posteriorment, es va aprovar provisionalment la modificació del Pla d’Emergència Municipal en situació de sequera, redactat pels Serveis Tècnics de l’Ajuntament, en el qual s’han introduït els aclariments i modificacions indicats per l’Agència Catalana de l’Aigua. El punt va rebre els vots favorables de PP, ERC, Decidim i PSC, i l'abstenció de Vox.

Finalment, el Ple Municipal va tirar endavant provisionalment la derogació de l’ordenança fiscal número 17, que regula la taxa pel subministrament de l’aigua, donat que la gestió anirà a càrrec de l'AMB, que té les competències, i ja disposa de la corresponent taxa. Tots els grups hi van votar a favor, excepte Decidim, que hi va votar en contra.

ripollet-ple-240321-07.jpeg

En l'apartat de mocions, se'n van presentar dues. Per una banda, la moció per a una més gran inclusió de les persones amb trastorns de l'espectre de l'autisme (TEA), presentada per Vox, es va rebutjar en obtenir els vots favorables del mateix grup de Vox i Partit Popular, i el contrari de la resta de grups municipals.

ripollet-ple-240321-09.jpeg

Per altra banda, la sessió plenària va incloure d’urgència una moció amb motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la discriminació racial, presentada per ERC. El text declara Ripollet població lliure de qualsevol discriminació i racisme. La moció es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups, a excepció de Vox, que hi va votar en contra.

ripollet-ple-240321-10.jpeg

Redacció ripollet.cat – JS/DVT