Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple Municipal aprova la millora dels carrers de Balmes, Maragall i Puigmal

El Ple Municipal de l'Ajuntament de Ripollet també tira endavant la declaració d’especial interès de les obres de conservació del campanar de l’església. El Ple Municipal es pot recuperar a ripolletradio.cat i al canal de Youtube Ripollet TV.

L'Ajuntament de Ripollet va celebrar aquest passat dijous, 25 de gener, una nova sessió del seu Ple Municipal, en el qual es van aprovar, entre altres, les obres de millora dels carrers de Balmes, Maragall i Puigmal, que tindran un cost aproximat de 310.000 euros, i la declaració de les obres de conservació del campanar de l’església d’especial interès, fet que el protegeix com a un element de patrimoni local. Les persones interessades poden recuperar el Ple Municipal a ripolletradio.cat o al canal de Youtube Ripollet TV.

IMG_8100.jpeg

Grups municipals del PSC i ERC.

El Ple Municipal va començar amb un minut de silenci en memòria d'Eduardo Martínez Soria, desaparegut recentment, qui va ser regidor del Partit dels Socialistes al consistori de Ripollet durant els anys 90. Un dels primers punts de l'ordre del dia que es van debatre va ser l'adhesió a la Federació de Municipis de Catalunya, entitat que defensa i promou les autonomies locals. El punt es va aprovar amb el vot favorable del PSC i ERC, i l’abstenció de Decidim, Vox i PP. L’Ajuntament de Ripollet passarà a ser membre de ple dret de la Federació de Municipis de Catalunya, aportant la quota anual de 853,67 €.

IMG_8125.jpeg

La 2a tinenta d'alcalde Sònia Martín (PSC), durant el Ple Municipal.

Tot seguit, el Ple va aprovar per unanimitat la declaració d'especial interès de les obres de rehabilitació i conservació del campanar de l'església de Sant Esteve, per tal de protegir el valor patrimonial d'aquest edifici. L’objectiu és conservar aquest edifici, declarat Bé Cultural d'Interès Local.

IMG_8108.jpeg

El regidor de Patrimoni, Roger Bayó (ERC), en la seva intervenció.

Tiren endavant les millores en tres carrers

A continuació, el Ple Municipal va votar a favor del projecte de reforma dels carrers de Balmes, Maragall i Puigmal. Les obres de remodelació del carrer de Balmes preveuen ampliar la mitjana enjardinada i implantar un carril bici entre els carrers de Tarragona i Sant Jaume. Al carrer de Maragall, l'objectiu és traslladar tres places d'aparcament que estaven sobre la vorera per habilitar-les a la calçada en bateria. En últim lloc, al carrer de Puigmal, la intenció és ampliar les voreres per millorar l'accés als equipaments educatius d'aquella zona. El projecte d'obra, redactat pels Serveis Tècnics de l'Ajuntament, tindrà un pressupost d'execució de 309.681,37 € (IVA inclòs). Tots els grups van votar-hi a favor, a excepció del Partit Popular, que es va abstenir.

IMG_8129.jpeg

L'alcalde de Ripollet, Luis Tirado, va ampliar el punt.

Un dels últims punts a debat va ser l’aprovació del text refós de la Modificació puntual del Pla General Metropolità d'ordenació de la finca coneguda com a Ca la Cristina, incorporant els preceptes que corresponen a la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'Àmbit Metropolità. L’objectiu final és continuar amb el projecte de convertir-lo en equipament municipal. El punt va rebre el vot a favor del Partit dels Socialistes, Esquerra Republicana i Decidim, i l’abstenció de Vox i el PP.

IMG_8103.jpeg

La regidora de Decidim, Txell Caler, durant la presentació de la seva primera moció.

En l'apartat de les mocions, el grup municipal de Decidim en va presentar dues, que van tirar endavant. La primera moció exigia al Govern espanyol "la fi immediata del comerç militar i de seguretat amb Israel". El Ple Municipal va aprovar la moció amb els vots favorables de Decidim, ERC i PSC, l’abstenció del PP i el vot contrari de Vox.

IMG_8105.jpeg

Sílvia Soler (Decidim), encarregada de llegir la segona moció del Ple.

La segona moció, per la seva banda, demanava un major suport a l'atenció pediàtrica a Ripollet, amb accions com ara dotant d'atenció pediàtrica el CAP dels Pinetons. Hi van votar a favor el Partit Popular, el Partit dels Socialistes i Decidim, i s’hi van abstenir Esquerra Republicana i Vox.

El Ple Municipal va posar el seu punt final amb l'apartat de precs i preguntes a l'equip de govern.

Redacció ripollet.cat – JS