Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple Municipal aprova el Pressupost per al 2024 i continua endavant amb el projecte de la residència

El Ple Municipal de l'Ajuntament de Ripollet va aprovar dijous passat, 30 de novembre, el Pressupost del consistori per a l'exercici 2024, que ascendeix a 61.713.742,93 €. Així mateix, la sessió plenària va continuar endavant amb el projecte de la futura residència i el centre de dia per a gent gran, actualitzant el seu preu, que passa d'uns 14,5 milions d'euros a 17,4. Les persones interessades poden recuperar el Ple Municipal al canal de Youtube Ripollet TV.

El Ple Municipal celebrat dijous passat, 30 de novembre, va aprovar el Pressupost del 2024 amb l'abstenció de l'oposició i els vots favorables de l'equip de govern. Així mateix, el Ple va aprovar per unanimitat l'actualització del preu del projecte de la residència de gent gran. Les persones interessades poden recuperar el Ple Municipal al canal de Youtube Ripollet TV.

ripollet-ple-231130-02.jpeg

El Ple Municipal de l'Ajuntament de Ripollet va començar amb l'aprovació de l'acta de la sessió anterior i el despatx d'Alcaldia. Així mateix, l'alcalde va informar de l'estimació per part del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic del recurs per tal que el plec del contracte per a la construcció de la residència i el centre de dia justifiqui clarament la no divisió en lots. Un altre dels primers punts també va ser el nomenament del regidor de Medi Ambient, Diego Puig (PSC), com a representant municipal de Ripollet en la Junta Directiva de l'Agrupació de Defensa Forestal La Serralada. Van votar a favor el PSC i ERC, i la resta de grups municipals s'hi va abstenir.

ripollet-ple-231130-04.jpeg

A continuació, el Ple Municipal va aprovar, amb el vot favorable de tots els grups municipals, excepte Vox, la modificació de les bases reguladores específiques de les subvencions que atorga l'Ajuntament, en règim de concurrència competitiva, destinades al foment dels drets socials. També es va aprovar la modificació del reglament municipal de prestacions socials de caràcter econòmic, per tal d'adaptar-se a la normativa actual. Aquest punt va rebre el vot a favor del Partit dels Socialistes, Decidim, Esquerra Republicana i el Partit Popular, i el vot contrari de Vox.

Un nou pas de la residència

El següent punt que el Ple Municipal va tirar endavant significa un nou pas en la creació de la futura residència per a la gent gran. El Ple va aprovar per unanimitat una modificació del projecte d'obres d'una residència i un centre de dia per a la gent gran i el seu entorn de Ripollet. Aquesta modificació és l'actualització del preu del contracte, que passa de 14.563.342,12 € a 17.476.010,54 €.

ripollet-ple-231130-03.jpeg

El Ple Municipal va continuar amb l'aprovació, també per unanimitat, del "Pla estratègic del sistema fluvial, el mosaic Agroforestal vinculat i les infraestructures de mobilitat associades de "Ripollet Som-riu", redactat pels tècnics de Medi Ambient de l'Ajuntament de Ripollet. El punt novè de la sessió plenària va tirar endavant, per unanimitat, el compte general de l'exercici 2022, integrat pels comptes de l'Ajuntament de Ripollet i de l'empresa pública Genera Mitjà Propi Ripollet, SL.

Aprovació del Pressupost General 2024

Un altre dels punts més destacats de la sessió va ser l'aprovació inicial del Pressupost de cara a l'any vinent. El Ple Municipal va aprovar, inicialment, el Pressupost General de l'Ajuntament de Ripollet per a l'exercici 2024, que ascendeix a 61.713.742,93 €, un 12,75% més que l'any passat. L'expedient també inclou els estats de previsió d'ingressos i despeses de l'empresa pública Genera. La regidora d'Economia, Eva Herrera, va assegurar que és un "pressupost real" que permetrà executar inversions des de principis d'any i fer realitat el projecte de la residència. Per la seva banda, la portaveu de Decidim, Txell Caler, va criticar la disminució d'algunes partides, com ara de Benestar Animal o per la Xarxa Lila, però amb increment d'altres, com ara "comunicacions institucionals, que puja fins a 131.000 euros, i que ens preocupa que, en lloc de fer-se servir correctament, serveixi per exalçar la figura de l'alcalde".

El Pressupost General per a l'any 2024 finalment es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern, PSC i ERC, i l'abstenció dels grups municipals de l'oposició, Decidim, Vox i PP.

ripollet-ple-231130-06.jpeg

La regidora Eva Herrera, durant la presentació del Pressupost per la 2024.

El Ple Municipal va continuar amb l'aprovació per unanimitat de l'increment retributiu del 0,5% per al personal funcionari i laboral.

Dues mocions rebutjades

L'apartat de mocions del Ple Municipal va comenta amb el rebuig de la moció presentada pel grup municipal de Vox per combatre l'islamisme, que va rebre els vots en contra del PSC, ERC i Decidim, i el vot favorable de Vox i PP.

ripollet-ple-231130-09.jpeg

El portaveu de Vox, Argyris Hortas, durant la presentació de la moció.

La següent moció sí que va tirar endavant. Es tracta de l'escrit presentat pel Partit dels Socialistes, en el qual es ratifica el compromís de l'Ajuntament per erradicar i prevenir la violència envers les dones, amb motiu del 25N. La moció va rebre el vot a favor del PSC, ERC, Decidim i PP, i el contrari de Vox.

ripollet-ple-231130-10.jpeg

El regidora del PSC, Montse Arráez, va ser l'encarregada de presentar la moció.

Finalment, també es va rebutjar la moció presentada pel Partit Popular en defensa de la Constitució espanyola, la igualtat dels espanyols i el respecte a l'estat de dret i la democràcia. L'escrit va rebre el vot a favor de Vox i PP, i el vot en contra de PSC, Esquerra Republicana i Decidim.

ripollet-ple-231130-11.jpeg

Víctor Diéguez, portaveu del PP, va llegir l'última moció del Ple.

Redacció ripollet.cat - JS