Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple Municipal aprova el Pressupost per al 2022

La proposta de pressupost del Govern municipal va rebre els vots a favor de Decidim Ripollet i del regidor no adscrit, l'abstenció de Ciutadans i el vot en contra del PSC i Som Ripollet.

El Ple Municipal Extraordinari de l'Ajuntament de Ripollet, celebrat aquest dijous 20 de gener al vespre, va aprovar l'únic punt de l'ordre del dia. Es tractava de l'aprovació inicial del pressupost municipal per al 2022, que va tirar endavant amb els vots favorables de Decidim Ripollet i el regidor no adscrit, l'abstenció de Ciutadans i els vots contraris del Partit dels Socialistes i Som Ripollet. El Ple es pot tornar a escoltar o veure al web ripolletradio.cat i al canal de Youtube Ripollet TV.

Es tracta d'un pressupost que s'incrementa en un 10% respecte a la xifra de l'any passat i en el qual destaca l'increment d'aportacions per part d'altres administracions. El pressupost de l'Ajuntament de Ripollet s'acosta als 59,5 milions d'euros, i la previsió per a l'empresa municipal Genera és de 3 milions d'euros, un 60% més respecte al 2021. La 1a tinenta d'alcalde d’Economia, Pilar Castillejo, va explicar alguns detalls del pressupost municipal. Així, quant a inversions, ha indicat que el pressupost inclou un total de 2.735.000,00 €, destinats al projecte de la 2a fase de reforma del Poliesportiu, la Casa de la Dona, la redacció del projecte de la Plataforma de Serveis per a la gent gran o les obres de la futura residència.

També, hi ha un increment de prop d'un 5% del pressupost per a programes ocupacionals i augmenten les partides d'alguns contractes, com el de manteniment de zones verdes, neteja viària, recollida d'escombraries, atenció domiciliària o el SIAD. Pilar Castillejo ha conclòs la seva intervenció afirmant que és un "pressupost amb el qual volem impulsar la recuperació de la ciutat després d'aquesta crisi sanitària i econòmica que representa la COVID-19 i ho volem fer des de molts àmbits diferents, centrant els esforços tant en l'economia local com amb les persones i la comunitat i, al mateix temps, intentant invertir en nous i millors equipaments i en una ciutat més neta i millor".

pilar castillejo ple extraordinari.jpg

La 1a tinenta d'alcalde, Pilar Castillejo, donant explicacions del Pressupost 2022 durant el Ple Municipal Extraordinari.

La proposta de pressupost del Govern municipal ha rebut el vot contrari del Partit dels Socialistes. El seu portaveu, Luís Tirado, ha posat en valor algunes partides, sobretot de l'àmbit social, però també ha criticat que no es redueixi l'IBI o més ajudes en l'àmbit de l'habitatge i l'ajuda a persones en emergència social. "Trobem que és un pressupost continuista i ens preocupa especialment que no s'inverteixi més en augmentar el cos de la Policia Local, fet que milloraria la seguretat i la convivència a la nostra ciutat, i en polítiques de joventut, ja que considerem que, després de la pandèmia, s'haurien de posar molts més recursos per ajudar el jovent", va destacar Tirado.

Els pressupostos també van rebre el vot contrari de Som Ripollet, tanmateix la seva portaveu, Melodi López, no va donar més detalls sobre les raons del seu posicionament.

Per la seva banda, el grup municipal de Ciutadans es va abstenir en la seva votació. El portaveu del grup municipal, Josep Gabarra, va explicar que el pressupost no els satisfeien, tot i que reconeixien la importància d'algunes partides i inversions, com la reforma del poliesportiu o de l'antic jutjat. "Hem perdut oportunitats, se'ns ha furtat l'oportunitat de parlar de les ordenances fiscals i intentar reduir algunes taxes del nostre municipi, tenint en compte la conjuntura social i econòmica". Malgrat tot, Gabarra va declarar que entenien que és un any difícil, amb la pandèmia encara latent i, que "no hi ha, políticament, alternativa al pressupost que ens planteja avui el Govern".

El Govern municipal sí va rebre el vot positiu del regidor no adscrit, Eugeni Montanuy, que va definir els pressupostos com "el trampolí de recuperació de Ripollet, en el qual s'ha focalitzat un gran esforç a escala econòmica i en la comunitat, així com en el nivell de neteja de la ciutat, fet que veurem reflectit ben aviat en el dia a dia de la ciutadania".

En la part final del Ple municipal, l'alcalde de Ripollet, José M. Osuna, ha volgut agrair el to i les explicacions de tots els grups municipals de l'oposició i els seus representants i ha aclarit alguns punts. Entre les seves explicacions, Osuna ha avançat que es farà una nova proposta de pressupostos participatius cap a mitjans d'aquest any 2022.

JS