Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple Municipal aprova el Pla Estratègic Industrial que aplega 79 accions per estimular el teixit econòmic i empresarial de Ripollet

La sessió plenària tira endavant, per unanimitat, el Pla Local d'Adaptació al Canvi Climàtic, un document amb 28 propostes d'accions per prevenir situacions de risc vers els fenòmens climatològics. Els interessats poden recuperar el Ple íntegrament a ripolletradio.cat o al canal de Youtube Ripollet TV.

L'Ajuntament de Ripollet va celebrar dijous passat, 26 de gener, una nova sessió ordinària del seu Ple Municipal. Els interessats poden recuperar el Ple íntegrament a ripolletradio.cat o al canal de Youtube Ripollet TV.

Després de diversos punts de tràmit o de funcionament intern de la corporació, el Ple Municipal de Ripollet va aprovar una modificació de crèdits en el Pressupost Municipal per un import de 639.550 euros, dels quals 500.000 € serviran per a serveis d'ajuda familiar i assistència domiciliària. La resta de la partida permetrà subvencions nominatives adreçades a entitats culturals i cíviques. Van votar-hi a favor el regidor no adscrit Eugeni Montanuy, Som Ripollet, Ciutadans, PSC i Decidim, i es van abstenir els regidors no adscrits, Josep Gabarra i Caridad Pérez.

A continuació, la sessió plenària va aprovar per unanimitat la devolució de 2.115,47 € a l'empresa Sociedad Española de Construcciones Eléctricas, anterior empresa adjudicatària del servei de conservació i manteniment de l'enllumenat públic, per l'aval que la firma va dipositar quan se li va adjudicar el servei. La regidora de Serveis Municipals i Municipalitzacions, Pilar Castillejo, va aprofitar l'ocasió per explicar que "malgrat el bon servei que executa l'actual empresa adjudicatària, el percentatge més alt d'avaries és conseqüència de l'antiguitat de l'enllumenat, que cal renovar; esperem licitar aquestes tasques de renovació de l'enllumenat al mes de febrer, per renovar el 40% de lluminàries de la ciutat".

ripollet-ple-230126-8.jpeg

Tot seguit, el Ple Municipal va tirar endavant una modificació de la relació de llocs de treball de l'Ajuntament que afecta cinc llocs de treball. El punt va rebre l'abstenció del PSC, Ciutadans i Som Ripollet, i el vot favorable de Decidim i dels regidors no adscrits.

Aprovació del Pla Estratègic Industrial

Durant la sessió del Ple Municipal, es va aprovar el Pla Estratègic Industrial que vol atraure inversions empresarials, retenir el talent local i generar projectes innovadors i sostenibles de desenvolupament sostenible. La regidora de Comerç i Empresa, Txell Caler, va explicar que el Pla Estratègic Industrial permet "traçar unes línies de futur en matèria de desenvolupament econòmic i industrial; el document preveu 79 accions en total, de les quals ja s'estan duent a terme una trentena d'elles". En les seves respostes, el portaveu de Ciutadans, Francisco Javier Tapia, va retreure la regidora que "en vuit anys de mandat per revitalitzar els polígons, els han deixat com estaven o pitjor". Per part del PSC, Eva Herrera va indicar que, segons el seu grup municipal, "no es concreten accions, és un estudi de l'estat actual, però s'ha de veure com s'implementarà". El punt es va aprovar amb els vots favorables de Decidim i els regidors no adscrits, i l'abstenció de PSC, Ciutadans i Som Ripollet.

ripollet-ple-230126-4.jpeg

El regidor de Protecció del Medi, Èric Plata, durant el Ple Municipal.

El següent punt a debat es va aprovar per unanimitat. Es tractava de l'aprovació del Pla Local d'adaptació al canvi climàtic de Ripollet PLACC 2021-2030 que, entre altres, proposa 28 accions en situacions de risc climatològiques, com ara onades de calor i increment de les temperatures; inundacions i riuades; sequera i escassetat d'aigua; ventades; salut urbana, pèrdua de biodiversitat i paisatge, entre altres de caràcter transversal. Segons el regidor de Protecció del Medi, Èric Plata, ja s'està treballant en algunes de les mesures proposades: "Ja s'estan posant en marxa, entre altres, l'increment del verd urbà, per reduir l'afectació de la calor, o la identificació d'espais com a refugis climàtics per a gent gran, per exemple". El regidor del PSC, Juan Molina, va demanar que el PLACC "vagi acompanyat també del pla econòmic, per conèixer la planificació, cronografia i timing de les diverses actuacions".

L'últim punt de l'ordre del dia era una moció, presentada per part de Decidim a petició de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), de rebuig "als canvis legislatius proposats pel PSOE per fer fora famílies de les seves cases ocupades en 48 hores", l'anomenada "Llei Desokupa". El text de la moció posava l'èmfasi en "l'abús dels grans tenidors i els fons voltor" i demana que aquests canvis legislatius no afectin les famílies en situació vulnerable, així com reclama que s'augmenti el parc d'habitatge públic. Per part del Partit dels Socialistes, Ramon Martos, va explicar que l'actual llei encara està en tràmit, a l'espera de les esmenes, i que "la llei només parla de violacions i usurpacions de l'habitatge". Per la seva banda, la regidora de Drets Socials, Reyes Muñoz, va lamentar els vots en contra que va rebre el punt: "És massa fàcil opinar sobre això, asseguts aquí, hem d'escoltar més la gent que ho pateix i entendre les situacions molt crues que estan passant; necessitem més suport supramunicipal, ja que l'habitatge, que se suposa que és un dret, actualment és un luxe". La moció es va aprovar amb els vots a favor de Decidim i el regidor no adscrit, Eugeni Montanuy, i els vots en contra de PSC, Ciutadans, Som Ripollet i els regidors no adscrits, Josep Gabarra i Caridad Pérez.

Redacció ripollet.cat - JS