Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple del Consell Comarcal trasllada a la Generalitat la voluntat de treball conjunt de la comarca

El Consell Comarcal del Vallès Occidental mostra la voluntat de fer una planificació adequada de les polítiques actives d’ocupació del Vallès Occidental, que tindrà en compte les demandes i necessitats de la ciutadania i empreses.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha traslladat a la Generalitat la seva voluntat de treballar conjuntament per planificar les polítiques actives d’ocupació de la comarca, tenint en compte les demandes i necessitats de la ciutadania i empreses, així com també estabilitzant els programes ocupacionals. El Consell Comarcal ha presentat una proposta de treball, que permetrà disposar d'informació per valorar quines són les estratègies de concertació territorial que es poden desenvolupar a la comarca. El 21 de novembre es va signar l’Acord Marc de cooperació i col·laboració per a l’impuls de la concertació territorial de les polítiques actives d’ocupació i el desplegament de les estratègies territorials en el marc del sistema d’Ocupació de Catalunya 2022-2026, per part del Departament d’Empresa i Treball, organitzacions sindicals, organitzacions patronals i entitats municipalistes. 

Aquest acord té l'objectiu d’impulsar la concertació territorial de les polítiques actives d’ocupació i implementar el model de desplegament de les estratègies territorials, en el marc del sistema d’ocupació de Catalunya, adaptades a les característiques i necessitats de cada territori.

Des del moment de l’aprovació, el Consell Comarcal ha impulsat el desplegament a la comarca. En col·laboració amb l’Observatori comarcal s'ha realitzat una tasca de diagnosi prèvia amb l’Informe “Les polítiques actives d’ocupació al Vallès Occidental. Recull de dades 2015-2021”, on es constata el fet que la comarca rep aproximadament 65 milions d’euros anuals pel desenvolupament de polítiques actives d’ocupació amb gairebé 1.000 agents implicats. 

Redacció ripollet.cat - NdP/MM